Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Inte ens Gates och Ballmer kan leva utan Linux

Jag hittade en småkul artikel om Linux.  Vi kan nog konstatera att vi kan leva utan Windows men knappast utan Linux numera. Det enda som återstår för Linux är väl att erövra  skrivbordet då.  (Inte för oss själva givetvis, men många andra.. Wink)

http://it.toolbox.com/blogs/locutus/even-gates-and-ballmer-cant-live-wit...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag såg också en artikel om att en dator ev, ska säljas med både XP och Android:

http://www.idg.se/2.1085/1.332711/acers-nya-kor-bade-windows-och-android

 

Men XP? Det känns lite som ett lurendrejeri att sälja en dator med XP nu när Microsoft själva vill få bort XP från marknaden så fort som möjligt. Vore den dualbootad med Windows 7 istället vore jag mer intresserad av en sån dator.Frågan är om Microsoft skulle tillåta en sån lösning?

valdermans bild

Tja, XP är ju fortfarande supportat några år framöver, och Windows 7 starter är ju totalt oanvändbart skit, så XP är nog rätt val ändå. Men Android? WTF?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

johnh3s bild

XP kanske fungerar men det blir ju begränsningar, här ett litet utdrag från idg.se:

"Ett annat tecken på att Windows XP befinner sig i Microsofts skottglugg är det tidigare uttalandet att den kommande webbläsaren Internet Explorer 9 inte kommer att fungera med Windows XP. Inte heller den senaste versionen av Windows Live Essentials fungerar längre på XP.Microsoft outtalade uppmaning till sina kunder är således; uppgradera till Windows 7, annars kommer du inte att få ta del av varken säkerhet eller de godbitar som vi planerar att släppa framöver. Du blir lämnad i kölvattnet"
 

Så jag skulle nog ändå föredra Windows 7 starter. Håller med om att Android är ett lite konstigt val för en netbook också.

valdermans bild

W7 starter är kraftigt begränsat, t ex kan du inte köra mer än tre program åt gången, så nej tack. Hellre XP för mig isåfall.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

Lyfangs bild

Microsoft kills Windows 7 Starter's 3-app limit

Så det borde gå att köra fler än tre program åt gången.

valdermans bild

Det är ju trevligt, dock funderar jag på hur det förhåller sig med prestandan. När jag hade en gig RAM i min desktop gick W7 segt som bara den i vissa fall. En uppgradering till fem gig löste visserligen problemet, men det är kanske inte alltid ett alternativ på en netbook.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

benzins bild

 Löjlig begränsnng. Men på en dator med 1GB minne så vill jag iallafall inte köra mer än tre program samtidigt.

mikehers bild

OM man nu ska välja mellan Android och Xp på en dator hade jag nog valt XP.

Android är ett PhoneOS inte ett datorOS.

Ska man ha linux på minidator är det Meego/Maemo mer rätt. Detta för bland annat QT är mer desktopbaserat UI plus att det redan är anpassat för tablets/minilaptops medans Android är tvärtom.

Dessvärre är Android så förbaskat hypat idag att ingen ser dess nackdelar, därför kommer det säkert vinna mark bland Android folket. Androidfolket håller på bli lika drogade som i Windows och Maclägret skulle jag säga Wink

Swedroid verkar ju redan börjat censurera inlägg om man skriver om annat OS än Android...

 

 

 

johnh3s bild

Jag använder ofta bara ett program eller två  åt gången ändå så på det sättet skulle inte Windows 7 starter vara nåt problem för min egen del.

XP.s gränsnitt tycker jag är rätt dåligt anpassat för små skärmar 10" och under. Ofta är det en inställning i nån applikation som kommer utanför rutan. Som när jag skulle ändra i nätverksinställningarna och i Live Messenger. Då får man minska skärmupplösningen till det minsta som går och ändra, och sen gå tillbaks igen. Väldigt omständigt.

Men XP var väl aldrig avsett för så skärmar och det märks.