Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

NYHETSSKOLAN: Del 7 - Ärlighet och trovärdighet

Okej, du gillar Linux stenhårt, dessutom gillar du en viss distribution, har en favoriteditor och ett favoritspråk att programmera i. Det är lätt att bli enögd och fanatisk - eller i alla fall att uppfattas så av omvärlden. Ibland blir det helt enkelt för mycket hallelulja.
När vi skriver nyheter försöker vi i stället att vara objektiva och se saker från olika håll. Undvik egna värderande kommentarer i din nyhetstext. Låt någon annan stå för åsikterna, eller spara dem till en blogg eller en nyhetskommentar.
Självklart försöker du skriva sådant som du vet är sant. Hur vet man då det? Dubbelkolla och försök hitta oberoende källor.
Om IDG skriver om en grej och citerar Slashdot, som i sin tur citerar en okänd snubbes blogg, så har du bara en källa, och det är lite svagt. Kanske går du ut med grejen i alla fall, men medge då att det är lite svagt underbyggt.
Redovisa också så långt möjligt dina källor, så att läsarna själva kan kontrollera och värdera.
Det här handlar om moral och etik, men det handlar lika mycket om krass effektivitet och trovärdighet. Bygg ditt varumärke som en som har bra på fötterna. Bygg linuxportalens varumärke på samma sätt.
Se'n finns det ju saker man inte får skriva, för att man nå sätter sin ansvarige utgivare i klistret.
http://www.pluggad.net/skrivarskolan/kursintro.asp?Page=Kurs1&intkurs=1
http://www.pluggad.net/skrivarskolan/kursintro.asp?Page=Kurs2&intkurs=2
Att göra
Skriv nyheter och diskutera etik här!