Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

bf etc

Hejsan!

 

Kör Kubuntu 7.10 server på min htpc. Den dubblar dock även som rtorrent server.

Min fråga är rtorrent relaterad, det är nämligen så att jag skulle vilja kunna logga in på servern via en ssh klient, starta rtorrent och sedan när jag loggar ut låta rtorrent fortsätta vara aktiv. Har för mig att det fanns ett kommando som hette bf(bringforward) Finns det några liknande funktioner för kubuntu?

Smidigt att kunna logga upp på servern ta fram rtorrent klienten för att administrera lite och sedan bara kunna skyffla undan den till bakgrunden med säkerheten att när jag stänger ner ssh så rullar rtorrent fortfarande på.

 

öhm förvirrat! Tongue

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

fredentofts bild

Programmet du söker är screen.

Starta screen med kommandot screen

Efter du har gjort detta kan du starta det program du vill köra, exvis rtorrent. När du sen vill koppla ner trycker du Ctrl+a och sedan d så kopplas din session loss, och programmet fortsätter köra. Efter en stund sshar du in till maskinen igen och skriver screen -r spå återansluter du till din sparade session. Det går även att ha flera "flikar" med olika program igång i din session, men det är en annan lektion Wink.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jonasbjorks bild

Detta är inte svar på din fråga (se Fredriks svar för lösningen), men jag tänkte passa på att tipsa om TorrentFlux som är en webbaserad bittorrentklient. Du loggar in på en webbsida (som ligger på din server) och lägger till torrenter du vill ladda ner och hanterar dem där. Smidigt som attans är det. torrentflux.com . Jag har skrivit om hur man installerar den i vår wiki.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .