Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppgradering till 8.04

Hejsan alla glada!

Jo, jag har en fråga. Kommer allt raderas, mina dokument, min webbserver osv när jag uppgradera från 7.04 till 8.04? Eller finns det kvar efter uppgraderingen?

 

Tack på förhand

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

Det skall vara kvar även efter uppgraderingen.

 

I värsta fall har du ju din backup att falla tillbaka på.

 

Test

Test.

bryans bild

Vad menar du med backup? Ska jag köra över allt på cd för säkerhetsskull?

pbs bild

Det är bra att alltid ha backup på sin viktiga data - och då speciellt om man har tänkt köra ett operativsystems installationsprogram. Risken för hårddiskfel etc är liten men ständigt överhängande.
 
Svaret på din ursprungliga fråga är nej, innehållet på din hårddisk kommer inte att raderas om du gör en vanlig uppgradering (alltså inte en nyinstallation med partitionering och allt).
 
Med tanke på eventuella framtida nyinstallationer skulle det dock vara bra om du hade din Linuxinstallation på två olika partitioner. En "rootpartition" för alla systemfiler under / och en "homepartition" enbart för innehållet i mappen /home. Med den här indelningen går det utmärkt att t.ex. byta dist (eller nyinstallera Ubuntu) utan att de personliga filerna under /home behöver raderas. Det går också att göra en egen partition för den mappen där du har dina webbserverfiler.