Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sökfunktionen på LP

99% av webbplatsen har indexerats. 2 poster återstår att indexera.

Yes, indexeringen av webbplatsen har tagit tid, men nu är den klar! Jag testade naturligtvis att söka efter ubuntu 3g på LP, något som inte gett resultat innan.. men nu kom det relevanta resultat i listan..

Kanske slipper vi använda Google som sökmotor nu? Prova själv att söka efter något du vet skall finnas på webbplatsen och rapportera hur din sökning gick.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Testade precis innan din postning. Den hittade det jag letade efter! Det är första gången på länge, nej någonsin! Den har aldrig fungerat tillfredställande tidigare men verkar nu faktiskt fungera. Mycket bra!

 

Indexeras nya poster automatiskt eller måste siten indexeras om regelbundet?

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

jonasbjorks bild

Vi har schemalagt en del bakgrundsarbete (bland annat indexeringen) till att ske varje kvart. Så det tar som mest 15 minuter innan nya inlägg är indexerade. Det finns inställningar för sökningen där vi kunde vikta olika kriterier. Vi har lagt vikt på relevans och tidpunkt för postningen. Ett nytt inlägg (2008) viktas som mer relevant än ett äldre (2007,2006...). Hoppas sökningen kommer fungera mycket bättre än den gjort innan.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tux-svens bild

Jag provade med "lenovo 3000" och "kde compiz" eftersom jag haft inlägg om detta.

Det verkade fungera utmärkt, den hittade inläggen som jag hade i åtanke. Det var första gången det fukade för mig att söka efter något här på LP. Bra gjort Jonas (m. flera??)

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

LAltinells bild

Använder du den inbyggda drupal-sökmotorn för detta, eller en extern modul?

Intresserad eftersom jag själv har ett par drupal-sidor!

Marcuss bild

Det är originalet som körs via cron