Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Muslös fönsterhanterare

Tjohej!

Jag har införskaffat mig den lata vanan att sitta i sängen när jag håller på med datorn (dator + skärm står bredvid sängen). Det är himmla trevligt faktiskt. Nu är det så att jag vill använda bara tangentbordet som jag har i knät för att styra datorn(alltså utan musen). Är det någon som har en tips på en fönsterhanterare som är anpassad för att köra med bara tangentbord?

 

Vänligen

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild

Jag använder nästan aldrig musen i openbox. Det går att pilla lite med kortkommandon för att få till fler arbeten till tangentbordet. I openbox så är det väl bara menyn som jag använder musen till ibland. Sen finns ju ratpoison... ~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Jag har testat "awesome" (den är ganska lik ratpoison). Den kan liksom emacs/vim tila fönster (splitta skärmytan vertikalt/horisontellt i olika delar) men även hantera flytande fönster (som är vanligast i de flesta fönsterhanterare).

Awesome saknar taskbar (för diverse applets), men då finns "stalone tray"

http://stalonetray.sourceforge.net/

http://awesome.naquadah.org/

---------------------------------------

 

kids bild

OpenBox går finfint att konfigurera till att funka utan mus, och wmii funkar ännu bättre, även om det nog kan vara svårt att vänja sig vid en tilande fönsterhanterare.

dholms bild

Ratpoison

Ratpoison är väl ungefär lika jobbig att lära sig som dvorak men man kan effektivisera vissa saker rätt mycket när man väl lärt sig det. Det är kul att se folk jobba som är duktiga på det.

Edit:

Här skulle jag rekommendera ratpoison men det visade sig att jag inte var först. Så går det när man läser för snabbt. Wink

-- Risen from the ashes of previous iterations

dholms bild

The Stump Window Manager är en efterföljare till Ratpoison skriven i Common Lisp. Den har en del intressanta funktioner även om den fortfarande är lite omogen.

-- Risen from the ashes of previous iterations

oabocws bild

Intressant. Vad är det som är omoget i stump?

oabocws bild

Rekommenderar varmt xmonad.

etuxias bild

wmii kan jag rekomendera =)

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."

 

---

"Kom igen, linuxpingviner är söta, försök göra en söt windowslogga att hänga på väskan."