Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu och Zepto Znote 6324W

Hej allesammans, jag har ett problem med min Zepto Znote 6324W och iallafall Ubuntu, har inte testat någon annan Distro.

Men det är så att efter jag har lagt datorn i Hibernate Mode, fungerar inte skärmen. Den bara står svart och det värkar som om grafikkortet inte får kontakt med skärmen. Den står bara svart medan datorn fungerar till fullo.

Förslag på hur jag skall lösa mitt problem?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Linux i kombination med Laptops och strömsparningsläge är ofta problemkällor. Det fungerar helt enkelt inte så bra. På min Dell XPS M1330 kan jag använda mig av Suspend, men inte av Hibernation. Du kan eventuellt fixa problemet med andra drivrutiner för grafikkortet, en annan kärna med fler drivrutiner/buggfixar för din dator eller "helt enkelt" ändra lite i /etc/default/acpi-support

Googla på din dator och hibernation får du se vad du får upp för tips, kanske något relaterat till acpi-support

loiskes bild

aah tackar, jag letade runt efter en textfil att fibbla med, och nu har jag hittat den tack vare dig, skall snuska runt med den lite och se vad jag kommer fram till.

Tackar.

  • I verkliga livet är jag en liten man, på internet är jag en titan.
  • I verkliga livet är jag en liten man, på internet är jag en titan.

iampenguins bild

Testa PCLinuxOS, det är kanon för Laptops och mycket mycket trevlig distro.