Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med delad /home katalog openSUSE / Slackware

Jag har slackware current och openSuse 10.3 installarade på min laptop. Jag har för både distributionerna monterat /home på en separat partition. Det fungade bra med min .vimrc och bokmärken och så vidare men när det gäller fönsterhanteringen blir det kaos. Jag kör fluxbox under slackware som skapat en .xinitrc. Men om jag inte byter namn (eller flyttar) .xinitrc kan jag inte logga in i KDE i openSuse. Om jag fixar så jag kan logga in i KDE i openSuse så finns det fortfarande problem med att t.ex. fönsterkanter försvinner m.m. Antar att suse och slackware använder olika sätt och undrar givetvis om det finns någon väg runt detta?

Slackware är till för experiment och lek medan det var tänkt att opensuse skulle få "bara fungera" för skola, bank osv.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hanss bild

Jag vet inte om jag förstått det hela rätt, men skulle det inte hjälpa med olika användare?

darus bild

ja, säkert. Men då tappar jag väl hela syftet med att ha samma /home katalog? Tycker folk "skryter" om att de kör samma home oavsett vilken dist de installerar/startar men jag kanske missuppfattat det hela. Obestämd

Marcuss bild

Det är ju svårt att ändra de inställningarna om distarna tolkar olika. du kommer dock åt samma dokument och filer lika bra i olika distar. HAr aldrig hört om att inställningarna ska åka med.

mikaeljs bild


Många inställningar ligger ju i hemkatalogen...

~/.xinitrc

~/.fluxbox

etc~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

hoths bild

Har du kollat så du inte har rättighetsproblem på filer och kataloger i de två distarna? Har de samma UID / GID och betyder de samma sak? Ser du siffror där du ser ett användarnamn eller gruppnamn så har du problem. Kontrollera alal kataloger och filer i /home under respektive dist. Använd find för att leta upp de filer som saknar mappning UID/GID <-> namn.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

darus bild

Rätt säker på att det är .xinitrc som ställer till det. För allt annat verkar fungera, .vimrc, .firefox (eller vad den heter) osv.

Suse skapar överhuvudtaget ingen .xinitrc som default verkar det som. När sedan slackware skapar den med fluxbox som fönsterhanterare istället för KDE ballar de ur totalt.

Skapde en ny användare och det verkar fungera med den. Men blev ju trots allt lite jobb med att kopiera vissa filer och ställa in KDE som man vill ha den igen.

Tips: Fluxbox med diverse KDE4 apps som dolphin, konsole, kopete osv blev riktigt "häftigt" Smile

mauths bild

Jag tror också att det är din .xinitrc som ställer till det. Det är väl någon sån där inställningsfil för xinit. xinit var ett kommando för att starta GUI:et förr i världen. Jag gissar att dina privata inställningar för fluxbox ligger där. KDE 's inställningar finns väl i .kde/ eller liknande.

Jag har ingen lösning på problemet annat än att ställa in i KDE att inte läsa .xinitrc, jag har dock ingen aning om vart man kan göra det.

Har du provat med hårda länkar istället för att kopiera filerna mellan användarna.?

Skapa en grupp med bägge användarna i och ge gruppen skriv-rättigheter på bägge kontona. Gruppens ID-nummer måste vara samma för den gruppen både i SuSE och Slackwre.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

hanss bild

Kanske kan titta i scriptet startkde och se om du hittar något roligt där. Man kanske skulle kunna fulhacka också (jag brukar tycka om sånt Tungan ute), har vet tyvärr inte hur fluxbox fungerar men man kan ju pilla lite i de filerna...

 

Men visst, egentligen är det ju bäst att gå till botten med problemet. Så långt sträcker sig tyvärr inte mina kunskaper.

(Jag tycker det är skumt att det skulle skilja sig mellan distarna, att köra KDE och Fluxbox på samma användare går vad jag vet problemfritt på Slackware).

antu00s bild

Hej..

Kika i denna länk.. http://www.go2linux.org/dual-boot-two-linux-distros-debian-and-mandriva 

Det är inte samma dist du har men jag tror att du kan få en hjälp på vägen.

 

darus bild

tack för länken. De verkar dock inte heller kunna göra det med två olika fönsterhanterare (KDE/Gnome).

Om man visste att det bara var .xinitrc som ställde till det hade det ju varit enkelt (i slack iaf) att döpa om den eller flytta den när man startar eller stänger av slack. Då hade den ju inte påverkat opensuse eftersom den filen inte "funnits" när suse bootar.

antu00s bild

När du använder Suse och loggar in med Gnome, blir det samma konstigheter som det blir med KDE då ??