Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

RPM-paketering, hjälp sökes!

Jag har nyligen bytt till Fedora, och paketering är en sån sak som jag alltid har velat lära mig. Nu är det så att det verkar vara svårt att hitta någon information om hur man lättast bygger RPM-paket för Fedora. Jag har hittat http://docs.fedoraproject.org/drafts/rpm-guide-en/ men vad jag ser (jag kan helt enkelt vara halvblind också) så finns det inte någon information på den sidan om hur man konfigurerar för att bygga paketen (i mitt fall:) i /home/johan/rpmbuild

 

Över huvud taget så önskar jag hjälp och vägledning med detta. Om någon vill agera lite mentor så kan finns min msn-address på min profilsida. Det är lite av ett träsk att lära sig allt så det skulle vara bra. Peka mig gärna till wiki-sidor eller liknande, som kan vara till hjälp!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag kan. Tips: Buildservice (Novells) är helt underbar. Du bygger en SPEC-fil och skickar upp allt på deras servrar, sen väljer du vilka distar du vill bygga för, sen fixar byggsystemet det åt dig.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

Jag har funderat en del på BuildService men jag antar att jag helt enkelt vill lära mig den traditionella metoden först.

drgrs bild

I /home/johan/ skapa en fil som heter .rpmmacros och lägg till följande rad:

    %{_topdir}            /home/johan/rpmbuild

 

 

 

distens bild

För att konfigurera din katalog så installerar du paketet rpmdevtools och sen skapar du katalogstrukturen med kommandot rpmdev-setuptree (ska köras som vanlig användare, inte som root). Sen kan du ladda ner några src.rpm paket och installera med kommandot rpm -i som din användare (om du har konfigurerat det rätt ska den installeras i /home/johan/rpmbuild).

Är ingen hardcore-packager men lägger till dig på min msn ändå. Har lite erfarenhet iaf.. Glad

Rekommenderar att du kollar in maximum rpm.

--------------------

polters bild

Tack, suveränt tips! Nu har jag redan byggt devede, samt ffmpeg. Bara för att jag kan! Schyssta grejer.

bosseps bild