Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kan man få utorrent att seeda både i Windows och Ubuntu genom Wine?

Kör dualboot med Windows XP och Ubuntu (senaste versionen). Oavsätt vilket operativsystem jag startar vill jag kunna seeda mina torret och fortsätta ladda ner dem som inte är klara i utorrent. I Windows har jag utorrent.exe i programmappen. Har installerat Wine senaste versionen men när jag klickar på utorrent.exe i C:\program i Ubuntu så öppnas programmet som en nyinstallation och ser inte nerladdningarna jag startade i Windows. Måste jag spara ner .torrent? Jag brukar alltid i Windows klicka på öppna när jag klickat på .torrent från länken och spara genom utorrent. Dvs inte spara ner själva .torrent genom att högerklicka och spara som eller liknande för att sedan öppna i Utorrent. Kort sagt hur gör jag för att utorrent ska fungera samma i båda operativsystemen och komma ihåg inställningar samt torrent?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Du vill inte använda en nativ torrent-klient för linux? rtorrent är en enkel och minnessnål variant som bara kräver sökvägen till en mapp med ".torrent"-filer för att kunna arbeta på egen hand. Jag brukar ha rtorrent körandes i bakgrunden och det plockar upp alla nya torrent-filer jag sparat ner. Nåväl, kolla upp var utorrent sparar sina inställningar i Windows, lägg därefter in samma konfigurationsfil under motsvarande mapp du mappat med hjälp av "winecfg". Du kan till och med mappa din riktiga C: till C: i winecfg.


---------------------------------------

 

xtremes bild

Är ny i Linuxvärlden och vill gärna ha en grafisk klient som dessutom fungerar överallt Wink

Har hittat mappen där utorrent sparar sina .torrent i Windows, dock hittar jag ingen konfigurationsfil. Har provat att ändra i winecfg och mappat både c: samt mappen där utorrent sparar .torrent i Windows men utorrent i Ubuntu hittar ändå inte mina nerladdningar. Vad gör jag för fel?

mindlights bild

Med "hittar inte mina nerladdningar" menar du att de sedan tidigare pågående nedladdningarna inte finns och startar upp igen i programmet när du startar µTorrent?

Om det är så du menar så är det rätt logiskt. µTorrent måste inte bara ha tillgång till Torrent-filen utan även ha en lista på vilka av de som ligger i den katalogen som ska starta upp.

Vad jag har kunnat se så accessar µTorrent en del egna filer i (Nu kkör jag Vista så jag översätter till XP on-the-fly vilket kan peka lite fel) c:\Documents and Settings\[Användarnamn]\Local Settings\Application Data\uTorrent\ eller c:\Documents and Settings\[Användarnamn]\Application Data\uTorrent\

Local Settings heter i svenskt windows Lokala inställningar.

Testa att starta en två nedladdningar och avsluta µTorrent och kopiera innehållet i den mappen över till din Wine-motsvarighet och starta µTorrent i Wine och kolla in om inte det gör biffen Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

misiu_mps bild

Några bra grafiska torrentklienter för linux är Deluge och Transmission. Azureus fungerar även på linux.

När det gäller windowsprogram som körs genom wine, så skapar wine ett separat virtuellt windows-filsystem i ~/.wine/drive_c (osv.). Det är i den katalogstrukturen som alla instälningarna för windowsprogram sparas om du inte anger annat. Vill du att program som kör i wine ser samma mappar som program som kör i windows, ändra det i winecfg (på fiken Drives) - mappa c: till din windowspartion (först ska du se till att den är monterat och skrivbar).

Ifall µtorrent sparar sina inställnigar i registret, så finns det inget annat att göra än att byta till en annan klient/ta bort din windowspartition.

dps bild

Ett alternativ kan ju vara att använda den webbbaerade klienten TorrentFlux

Vet dock inte hur den fungerar med alla trackers där ute.

fsns bild

Utorrent håller säkert reda på all information om pågående torrents, som nedladdade segment, kända peers etc. Kanske gör den det i temporärfiler någonstans, men den kan lika gärna använda registryt. Använder den temporärfiler så kanske du kan konfigurera din "Linux"-utorrent att leta efter dom på det ställa där din "windows"-utorrent lägger dom. Använder utorrent registryt däremot så tror jag det är stört omöjligt att få den att plocka upp den tidigare sessionen, utan en större mängd svart magi, som exempelvis att kopiera ut delar ur registryt vid uppstart för att sedan spetta in dem igen vi avslut. Men att läsa och skriva från och till windows registry från Linux är nog ett ganska säkert att bränna sin Windowsinstallation.

Intressant projekt dock, berätta hur du gjorde om du lyckas.

Ett annat sätt, som andra redan hintat om, är att använda en torrentklient som går att köra på bägge platformarna utan att ta till tricks som wine. Azureus har nämnts. Då skulle du nog lättare kunna få till det du vill.