Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Installera opensuse med vista

Finns det någon som har installerat opensuse tillsammans med vista på samma hårddisk (olika partioner)?
Jag försökte installera xubuntu på samma hdd som vista på en annan dator (olika partioner) men jag fick det inte att funka, så jag fick använda 2 olika hdd. Datorn jag tänkte använda suse på har bara en hdd så finns det någon som provat på denna installation så får ni gärna ge lite tips så man vet vad man har att vänta sig. 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag har, vilket resulterade i att Vista inte gick att starta längre. Försökte reparera bootsektorn från Vistaskivans recovery-miljö. Men det gick inte, så nu kör jag inte Vista längre.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jentins bild

Jag har kört med Vista home business och openSUSE 10.3 pga av att jag var tvungen att köra ghost på elevdatorer ibland. Får såklart alltid installera vista först, o sen openSUSE. Men det är inget jag rekommenderar då ungefär varannan månad så krashade startsektor eller annat för windows. Ofta i samband med någon uppdatering till vista. Gick att reparera ibland, och sen in i GRUB o fixa resten, men jag tröttnade till slut så har jag en partition som säger att "Vista suger" tillsammans med openSUSE. Även hemma har jag haft det på samma partition, och det fungerade tills jag körde in SP1 till Vista. Orkar inte reparera den då jag inte använder Vista till något producerande.

Jag måste helt enkelt tycka illa om operativsystem som enbart tar hänsyn till sig själv och sina kompisar Wink. Rasism i datorvärlden...

Enligt windows är ett Gnu/Linux OS eller ext3 partition något främmande som den gärna hjälper till att ta bort.

-------------------------------------

www.jentin.com

rolandfranss bild

Jag har inte testat att installerat Suse på dator med Vista, men har däremot en dator på kontoret med Fedora och Vista på samma disk. Jag gjorde bara en standardinstallation och det har fungerat bra hittills. Det borde gå att få funktion oavsett dist. 

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...