Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gamla programversioner i repon

Jag har installerat opensuse 10.3, jag är ny med opensuse. Jag har aktiverat några olika repos som jag hittade i pakethanteraren men jag tycker att det är gamla programversioner. Tex gimp 2.2 (senaste är 2.5.1) och pidgin 2.1 (senaste är 2.4.1). Finns det någon annan repo som tillhandahåller senare programversioner eller "ligger" opensuse efter i versioner?

/jules

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

clfns bild

Tack så mycket, det var precis vad jag letade efter!

pbs bild

GIMP 2.5.1 är en utveckligsversion. Den senaste stabila versionen är 2.4.5. Alla GIMP-versioner med udda versionsnummer är utveckligsversioner. Nästa release av GIMP med nya funktioner kommer att heta 2.6.0, innan det kommer det ut enbart buggfixar i 2.4.*-serien.