Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppstartsproblem

Jag har både Ubuntu och Windows installerat på datorn. Har flera problem med Ubuntu Hardy Heron, men det som är jobbigast just nu, utöver att Ubuntu inte vill fungera som det ska (fast det orkar jag inte bry mig om längre), är att "memtest 86+" först går igång när datorn startar. Detta vill jag ha bort och vill att Windows ska starta av sig själv. Ubuntu får bli ett aktivt val, eftersom jag ändå inte använder det särskilt ofta.

Enligt tidigare förslag har jag testat att i "/boot/grub/menu.lst" lägga till ett # framför "memtest86=true" så där nu är två st #. Detta hjälpte inte.

Nån som har något annat förslag?

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

i din /boot/grub/menu.conf (eller eventuellt /boot/grub/grub.conf) så ska du hitta där det står "Default XX" där XX är siffror. Där anger du sen den posten som du vill autostarta. Scrolla ner till listan över tillgängliga alternativ och börja räkna från 0, och räkna även "Other Operating Systems" eller vad den heter.

simsons bild

Tack! Felet är nu fixat! Skrattande