Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Onödigt stort

Hej!

Någon som kör opensuse 11 som upplever att vissa sidor blir obehagligt stora i firefox?

Exempelvis linuxportalen.

Har provat ändra DPI / Standardfonter osv i KDE men firefox gör ju crappy gtk(eller??). Någon som har en fix?

bifogade en bild

BilagaStorlek
snapshot2.png326.49 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Kör 11:an på en 12" bärbar, men har inte de problemen med Firefox, funkar bra.

-------------------------------------

www.jentin.com

Marcuss bild

Okej, jag vet inte när jag fick de här. Kan ha varit när jag installerade windows fonts, men är inte säker. Har du windows fonts installerade?

btw plun, såg ditt inlägg. tack för den relevanta informationen. (inte jag som tog bort ditt inlägg)

jentins bild

Inte på den nej.

-------------------------------------

www.jentin.com

jonasbjorks bild

Det var jag som tog bort det. Även om informationen i hans (pluns) inlägg var bra var språket.. usch.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

dps bild

Trist att se relevanta inlägg tas bort bara för att de kommer från en person ledaren inte gillar...

 

Marcuss bild

Där va rätt mycket bull om KDE/GNOME utvecklare och deras Stallman fundamentalism osv. du vet hur det är. det kunde förvisso redigerats bort men det är trist att konstant redigera.

jeffs bild

Det är trist när man redigerar ochd et som efter redigeringen återstår är fem ord av vad som en gång var en halv uppsats.

--------------------------

------

jonasbjorks bild
  1. Om det handlade om att jag inte gillar Plun, borde inte alla hans inlägg tas bort?
  2. Jag är fan ingen ledare. Jag är en av runt 10 adminstratörer på LP som kan ta bort inlägg, Pluns inlägg som jag tog bort i den här tråden handlade om SUG-GNOME och SUG-KDE och SUG-JÄVLA-FUCKING-STALLMAN och att alla linuxanvändare är ohängda stalinister som borde se sig om i stjärnorna.

Jag är så jävla TRÖTT på att bli kallad ledare och påhoppad varenda gång jag försöker skapa en trevligare stämning på LP. Vill du ha total frihet, där folk kan kränka varandra och komma med diverse spydigheter rekommenderar jag dig att starta en egen webbsida. LP är och skall vara ett trevligt forum. Vi värderar frihet högt, men inte till vilket pris som helst.

Plun får gärna, som alla andra, skriva inlägg här och hoppar han över 90% av det svammel han producerar om att free software suger, Linux suger, RMS suger och allt annat dravel han håller på med kommer hans inlägg få vara kvar också.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikaeljs bild


Jag tycker du gjorde helt rätt val. Plun behöver lära sig att skriva nyheter osv på ett bättre sätt och skippa all den bullshit som han fyller ut med.~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

alex@suses bild

Instämmer helt, jag han inte läsa meddelandet av plun men om innehållet va det som beskrivs så hör det ju verkligen inte hemma på linuxportalen!!

 

---

MvH //

Alex Karlsson

 

---

MvH //

Alex Karlsson

cryingfreemans bild

Jag har precis samma problem. Satte precis in en till skärm, så nu har jag Twinview på 3360x1050 och då blir fonterna helt absurt stora. Dessvärre är det några fonter som inte hänger med om man kör <ctrl><-> så när en del av dem är normalstora igen, gäller framför allt brödtexten, så är annat så smått att det ser ut som en sträng med flugskit. Förut när jag bara hade en skärm gick det att ställa ner ett hack och det blev helt okej, men nu är det 3-4 som gäller. Ska rota lite i det om ni inte har tid, så ska jag se om det finns en bra fix. Smile

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

borosens bild

Jag ändrade default teckestorlek, vilket hjälpte mig.

FoHs bild

Vet inte om du fått svaret du ville ha, men jag hade nog rekommenderat att byta font. Vet inte om det där är en standardfont i KDE... Finns ett paket i Ubuntus repos som heter ttf-liberation eller något, som innehåller bra-att-ha-teckensnitt. Går säkert att komma över för opensuse också! Glad

jeffs bild

Red Hats liberationteckensnitt: https://www.redhat.com/promo/fonts/

--------------------------

------