Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flash i opensuse 10.3

Jag har installerat alla möjliga flashpaket jag har kommit över nu men jag får fortfarande inte flash att fungera i varken fx3 eller opera. Jag har installerat den som finns på adobes sida, hittade en one-click-installer på opensuse.org och något mer som jag inte minns nu. Vad ska jag installera för att få igång flash?

tack på förhand

/J

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

För mig funkar det. Jag har flash-player och flash-plugin (9.Innocent installerad. Men om det inte funkar kan det nog bero på att NoScript hindrar. (DVS om du har NoScript installerat o aktiverat)

Nu såg jag, det är EN skillnad, jag kör Firefox 2. Kan kanske vara det som gör det.

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jeffs bild

Jag kör Factory med foljande paket:

lolita:/home/jeff # rpm -qa flash-player libflashsupport MozillaFirefox
libflashsupport-000-67
flash-player-9.0.124.0-10
MozillaFirefox-2.9.95-24

Och flash fungerar hur bra som helst, så det är inget problem med flash i Fx3.

--------------------------

------

clfns bild

med rpm -qa flash-player libflashsupport MozillaFirefox såg jag att flash var kopplat till firefox 2. Därför gick det inte i 3an. Kör på med flash i fx2 tills jag uppdaterar till opensuse 11.

Tack för hjälpen!

polters bild

Nu kör jag iofs Fedora, men ok.. Du kan enkelt länka flash från fx2 till fx3. Öppna en terminal, och skriv "ln -s /här/finns/flash /här/vill/jag/ha/flash".. och där flash finns är i mitt fall /usr/lib/mozilla/plugins/libflashplayer.so, och dit den ska.. ja.. leta runt efter Firefox3 eller liknande i /usr/lib/ och se om du inte kan få dit den. Länkarna måste göra som root.