Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Internet slöare i Debian än i Opensuse...

Hej!
Jag testade för ett tag sen beta versionen av OpenSuse 11.0 och allting flöt på kanon, men jag fick inte Eclipse att fungera så jag installerade Debian för det är den jag trivs bäst i.
Hur som helst är det en enorm skillnad när jag nu är ute på internet. Det tar väldigt lång tid att ladda webbsidorna!
Ibland tar det upp till 2 min per sida... det kan ju vara någon brandväggs inställning eller något liknande. Det jag undrar är hur jag gör för att kolla/ändra detta om det skulle behövas?
Är det någon brandvägg som blir automatiskt installerad?

Tackar för alla svar på förhand

/karlgus

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

IPv6?

karlguss bild

När jag gick in på loopia står det att IPv4 är aktiverad.
Hur gör jag för att aktivera IPv6 i debian?

Tackar för svar på förhand

Marcuss bild

Han menade nog att du skulle avaktivera ipv6 ifall det var igång. brukar vara en bov som gör saker och ting söligare =)

Maarkuss bild

Har du testat att surfa i fler än en webbläsare? Tänkte så att man kan utesluta att det är inställningar för webbläsaren du använder.

karlguss bild

Jag har testat flera webbläsare men det är samma sak där... kan tillägga att internet har gått snabbare än så här när jag har haft debian tidigare.
/karlgus

iampenguins bild

Låter som om du försöker identifiera problemet genom att surfa runt. Testa istället att pinga sajterna i ett skal till att börja med. Där genom kan du identifiera om det är anslutningen i sig överlag eller om det är att identifiera med vissa applikationer som webläsare - och istället kika på hur respektive process beter sig, och om det är en brandvägg eller liknande vilket kanske inte fungerar som den ska. Internet är inte bara det du ser genom en webläsare dvs Smile