Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DOS-program i Linux??

Jag har ett gammalt Word Perfect för DOS 5.1. Kan man (med hjälp av Wine) installera det i en linuxversion?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Inte med wine, men Dosbox brukar fungera ypperligt. Det är främst skapat för att kunna spela gamla DOS-spel men det bör givetvis fungera för nyttoprogram också

---------------------------------------

 

amadeuss bild

Upptäckte Dosemu. Behöver man då installera själva DOS först innan man fixar dosprogrammen?

Kristians bild

Jag vet inte ifall utvecklingen av DosEmu har fortskridit lika långt som DosBoxs, men prova för all del. Nej, du behöver inte DOS, kör bara igång emulatorn och montera mappen där dina data finns (hjälptext visas när du startar dosbox)

---------------------------------------

 

joakims bild

Jag kör WP 51 i dosbox funkar klockrent. det är dock några inställningar som måste göras för att det ska flytta riktigt fint, men jag har inte den burken här och kommer dessvärre inte åt den. men jag hitade fin justeringarna via google, så testa att sök efter "dosbox + wp51" eller liknande jag hittade mina fin inställningar på någon form av forum kom upp typ som 10:a i listan på google. annars så kan jag kolla på måndag och lägga upp mina inställningar + ett bash script som startar det hela från skrivbordet.

 

trevlig helg

Joakim

FoHs bild

Vet inte alls om det fungerar i det här fallet, men rent generellt kanske FreeDOS och exempelvis VirtualBox vara något?