Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Handelsbanken - kan logga in men inte signera

Hej,

jag har precis skaffat en eee pc och är mycket nöjd med den. Det enda jag har problem med är Handelsbanken. Jag har laddat ner wine från synaptic. Installerat Nexus personal genom wine och installerat Firefox för win genom wine. Jag lyckas att logga in men när jag ska signera och trycka på "Fortsätt" då händer det inget. Jag har testat olika versioner av Nexus, senaste Firefox men även Firefox 1.5.0.7 med samma resultat. Är det någon som vet vad detta beror på?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iampenguins bild

Det där lär du ta med Handelsbankens support/tech. Gissar dock på att de inte har support på det. Men har du kunnat logga in borde steget till att signera inte vara långt borta. Dock, Handelsbanken har ett till alternativ till inloggning i form av skrapkoder (tror det är så fortfarande). Troligen fungerar det hela vägen. Det är synd att Handelsbanken inte har en liknande lösning som Swedbank etc. Det är bra mycket smidigare, och säkrare.

 

Med säkrare menar jag att Windows användare kan sitta med en trojan som snor cert filen där den är lagrad, samtidigt som en keylogger läser av lösenordet man signerar med. Och nexus kan de ladda ner från Handelsbanken. Sedan är det motorvägen rakt in i ens hela bankkonto.

 

Jag råkar dock ha ett handelsbanken konto, samt cert etc. Kan testa på kompilerad från source Wine-1.0-RC5 Smile

mcnilss bild

Skrapkoderna finns fortfarande, och de fungerar bra, men de finns bara för privatpersoner... Tongue

iampenguins bild

Okej.. Det funkar för mig. Förde över pengar mellan konton och rutan kom upp, skrev in signering och sedan var det klart.

 

Det jag gjorde var:

1. Wine 1.0-RC5 installerad. EJ FRÅN REPO. Laddat ner source och kompilerat, installerat. Läs README filen innan du gör det och använd scriptet under "tools" katalogen.

2. Installerade Firefox för Windows, senaste.

3. Installerade Nexus, nerladdad från handelsbanken. Den klagade lite över Firefox etc. Men var inga problem.

4. Kopierade in certen i Personal mappen under  ~/.wine/drive_c/Program Files/Personal/

Importerade cert filen i nexus etc.

5. Kontrollerade sedan att certen låg i Windows firefox; under Inställningar >> Avancerat. Det gjorde dem. Om de inte gör det, ska du lägga till dem. Anger din cert fil, och anger lösen när den frågan om det etc.

 

Du bör starta Nexus först och sedan Firefox därtill. Då du inte gör tvärtom i ordning.

 

Hoppas det funkar för dig Smile

theepcs bild

Ok ska försöka ikväll. Tror du allt finns på eee'n redan eller måste jag ladda ner nåt för att kompilera? I så fall vad? Tack för hjälpen.

iampenguins bild

Kan misstänka att du kanske lär behöva gcc och ett drös med libraries om det inte medföljer. Bör nämnas att jag körde inte detta på Eee:n dock, men det borde inte vara någon skillnad. Men Wine kompileringen kommer berätta för dig om den saknar något den vill ha. Om du kompilerar, se till att avinstallera Wine genom pakethanteraren som används. Om du inte gör det kommer den tro att en viss version är installerad när den inte är det och försöka eventuellt uppdatera "den" i så fall vid nyare versioner.

 

Lite pill kanske, men samtidigt lär man sig något nyttigt om hur saker och ting fungerar Smile

 

En annan sak är att jag skrev att jag kompilerade min Wine är att poängtera att Wine är en sådan sak som man gör bäst i att kompilera och installera på sin burk än att ta ett färdigkompilerat paket som är gjort på en helt annan burk än sin egen. Kan mycket väl vara så att det funkar för dig ändå med den wine du har. Men som försök när allt annat skitit sig så är det värt att testa. Smile

theepcs bild

Efter mycket om och men har jag lyckats installera senaste releasen av wine på min eee. Hittade ett inlägg i ett forum där någon hade lyckats installera 1.0RC1 på sin eee. Detta ledde till en dansk blogg http://neo2k.dk/blog/?tag=wine där nån snubbe själv kompilerat koden och den fungerade utmärkt. Jag rekommenderar denna bloggen till eee-användare. Nu fungerar banken precis som den ska. Tack för hjälpen.