Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med uppdateringshanteraren - förrådsindex

Vet inte om det är värt att starta en ny tråd för detta då mitt närbesläktade problem beskrivet nedan löstes idag. ( http://www.linuxportalen.se/forums/2008/06/20/dvd-br-nnare-hittas-verall...). Jag gör det ändå därför att följdproblemen skiljer sig en del från varandra.

mitt problem finns beskrivet här: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=610092.

Det är alltså den koden jag får upp då jag ska packa upp iso-filen för att bränna den. (Behövs det egentligen, filen ses ju ändå av imgburn)

Som det står i ubuntuforums- länken så kan detta vara uppgraderingsrelaterat. Jag misstror honom inte då jag haft problem med förrådsindex i uppdateringshanteraren i några veckor, utan att orka ta tag i det förän nu.
När jag klickar på kontrollera så får jag nämligen upp följande:

 

Kunde inte hämta alla förrådsindex

Förrådet kanske inte längre är tillgängligt eller kunde inte kontaktas på grund av nätverksproblem. En äldre version av indexet kommer att användas om det finns tillgängligt. Om inte kommer förrådet att ignoreras. Kontrollera din nätverksanslutning och försäkra dig om att adressen till förrådet i inställningarna är korrekt.

Misslyckades med att hämta cdrom:[Ubuntu 8.04 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080423)]/dists/hardy/main/binary-i386/Packages.gz Använd apt-cdrom för att APT ska känna igen denna cd. apt-get update kan inte användas för att lägga till skivor Misslyckades med att hämta cdrom:[Ubuntu 8.04 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080423)]/dists/hardy/restricted/binary-i386/Packages.gz Använd apt-cdrom för att APT ska känna igen denna cd. apt-get update kan inte användas för att lägga till skivor Vissa indexfiler kunde inte hämtas, de har ignorerats eller så har de gamla använts istället

 

Om det nu handlar om cdrom/nätverksfel så kan jag intyga att jag både kan  använda internet och cd/dvd-läsaren utan problem.

 

Så skulle någon kunna hjälpa mig att förstå och åtgärda problemet så vore jag tacksam, för det verkar ju som att uppdateringarna måste vara i ordning för att kunna packa upp min ISO-fil. (Återigen behövs det, har inget minne av att uppackning av ISO krävs i windows?)

Tack på förhand!