Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

stäng av javascript

För er som tröttnat på att sitta och vänta på att Webbsidorna ska komma upp i Firefox kan stänga av Javascript i inställningarna i Firefox. Sidorna kommer betydligt snabbare upp. Men vissa funktioner på Webbsidan fungerar då inte. Kan ingen Expert få fart på Javascript så man kan ha det påkopplat och få sidorna att komma in snabbt med det på slaget ?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Vilken verision av Firefox är det du kör? Jag kör 3.0 här.

 

Testade min AJAX implementation som är rejält buggig och som inte egentligen är ajax utan JAH(eller AHAH). I Firefox så fungerade den snabbt och stabilt.

Dom ska ha fixat JS rejält bra i FF 3.

 

~ bra kod är testad kod ~

- ARCH LINUX -

jeps bild

Jag använder Firefox 3.0 och har Ubuntu Linux. Jag förstår att det har blivit bättre för dig. Men det går inte att komma ifrån att Firefox går betydligt långsammare än önskat. Men med Javascript avstängt så trivs jag bättre med surfningen så länge jag inte vill ha ytterligare finesser. Då slår jag på Javascript för stunden..

tux-svens bild

Jag kollade just lite på minneskonsumtionen under körning, då har jag sett att Firefox tar förvisso en hel del, men en riktig rackare är Beagle, om man har en dylik. Dessutom tar Compiz en hel del kraft. Så har man problem och klent med RAM rekommenderar jag att stänga av Compiz och Beagle till att börja med.  X tar åxå mycket men är det kan vara svårare att vara utan..Flört

Men RAM-en verkar inte att vara så dyra nu, så det är kanske ett alternativ att uppgradera lite.   Glad

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

snikers bild

Ett tips är att installera pluginen NoScript till firefox. Den stänger, som default av javascirpt på alla sidor. Är det någon sida du behöver dra igång javascript på så kan du göra det med ett musklick nere till höger, antingen permanent eller temporärt, väljer du temporärt så är sidan blockerad igen efter omstart av firefox eller dom du klickar på "revoke temporary permissions". Mycket trevlig.

--
http://sniker.codebase.nu/

jeps bild

Tack Nu har svaret kommit Det verkar vara Firefox 3.1 som gäller med javascript.options.jit.content satt till true - Det blev fart nu...