Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Flytta på blogg

Jag har en blogg som underdomän (tex bloggen.julessida.se). Nu vill jag flytta på bloggen till en egen domän, men hur ska jag göra med den gamla bloggen. Jag skulle kunna ta bort bloggen och skicka alla besökare som kommer in på bloggens förstasida till nya domänen, men på det sättet kommer alla som söker via sökmotorer och gamla länkar att mötas av 404. Jag skulle kunna ha kvar bloggen och bara skriva ett inlägg att bloggen har bytt adress, men alla som kommer dit via sökmotor och inte ser det inlägget kommer att missa adressändringen. Någon slags spegling av bloggen blir väl svårt att få till utan åtkomst till webservarna? Jag har ingen egen server...

Någon som har förslag eller ideer på hur jag ska hantera flytten?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Maarkuss bild

Om du äger domämen kan du väl peka om underdomänen (bloggen.julessida.se) till den nya bloggen? Dvs att både den gamla underdomänen och din nya domän pekar till samma sida.

clfns bild

Superbra ide! Jag har tittat i kontrollpanelen för domänen och det ska gå bra!

Tack för tipset!