Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny bärbar dator, för webbutveckling och filmtittande samt lång batteritid, några tips?

Hej

Har haft en FujitsuSiemens 17" i ett år nu men den har endast batteritid på 45minuter och väsnas alldeles för mycket. När jag köpte den var syftet främst för webbutveckling men även för spel så jag ställde högre krav på grafiken än vad jag gör nu.

 

Jag kommer köra ubuntu desktop på den och jag vill ha en så energisnål(lång batteritid) och så tyst dator som möjlig. Ett annat krav jag hade för min förra bärbara var en numpad, vilket jag nu anser kunna skippa även om det är nice-to-have. Storleken på skärmen har jag inte riktigt bestämt mig för än men eftersom jag skall ha den främst för webbutveckling och programmering så den får ju inte vara allt för liten.

 

Ett plus i kanten är ju ifall datorn fungerar direkt med ubuntu desktop 8.04 utan allt för mycket fippel. Någon som har några sjyssta tips?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Jag måste ju få säga att jag är jättenöjd med min MBP visserligen bara 15 för att det är det optimala när man reser men med över tre(3) timmars batteritid är det riktigt bra.

Jag kör både XP och Vista virtuellt och har även OpenSuse just nu men det skall bli fedora på den.

Det bästa av allt  (nästan) är att den är tyst (appropå detta med harem)

lundatoks bild

Vad pratar vi om för budget?

 

-- Blog

< jedigest > <a href="http://www.linuxportalen.se/forums/2008/05/14/paying-it-forward-sun-ultra10">Du vill ha en SUN</a> < /jedijest &g

holmens bild

25 000 är lite väl saftigt men inte helt omöjligt, mer troligt är väl att jag slår till på en runt 15 000...men är öppen för alternativ. Just nu är värdet på lång eller väldigt lång batteritid mer prioriterat än en billig dator.

lundatoks bild

En ASUS EEE PC med det stora 6-cells batteriet har över 6 timmars batteritid... Wink

Annars skulle jag rekommendera en laptop med en intelprocessor, max 14" skärm och utan separat grafikkort. Sen skulle jag satsa på en skärm med 1440x900 så du får rejält med yta att leka på.

Letar du med dom kriterierna kommer du att komma långt över 47 min batteritid.

-- Blog

< jedigest > <a href="http://www.linuxportalen.se/forums/2008/05/14/paying-it-forward-sun-ultra10">Du vill ha en SUN</a> < /jedijest &g

Kristians bild

Byta laptop efter ett år pga. batteriet? Hm, jag har en ASUS sedan 2.5 år tillbaka och efter drygt 1.5 års användning var batteritiden nere ifrån ursprungliga 2 h till 30 minuter efter fulladdning. ASUS ger garanti under två år så jag lämnade in datorn och fick ett helt nytt batteri.

---------------------------------------

 

holmens bild

Byte sker inte enbart pga av batteriet utan även eftersom jag nu efter ett år med min första bärbara har insett vad jag har behov av från en bärbar vilket jag inte visste innan.

holmens bild

Just nu planerar jag att köpa en Sony VAIO TZ31 enligt sonys hemsida så har den 7 timmars batteritid men antar att det är med ett extra batteri(den större varianten).

http://www2.dustin.se/pd_5010151138.aspx

Någon som har erfarenhet med Sony VAIO datorerna i kombination med Ubuntu?

jonasbjorks bild

Jag har en Sony Vaio SZ2 och har testat både openSUSE och Ubuntu på den. Det fungerar hur bra som helst. Memorystick-läsaren har jag aldrig fått igång, men allt annat har fungerat.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

holmens bild

Sjysst...dock har det efter mycket letande börjat luta åt en Toshiba Portege R500, SSD 128GB med upp till 12 timmars batteritid om skärmen är avslagen(bara använda solljus)...

 

Marcuss bild

Är det verkligen bara att använda solljus?? Jag tycker det suger satan att ens försöka se i solen. med eller utan skärmbelysning

david.vikstroms bild

Jag tycker MacBooken är riktigt najs, har inte testat att köra nå linux på den ännu, men med tanke på användarbasen så lär det ju funka. Den har sjukt bra batteritid, 3,5h efter 1,5 års mycket flitigt användande. skärmen funkar för programmering, dock har jag en extern också när man ska lyxa till det. Den går fantastiskt tyst också, ända nackdelen är att den kan bli rätt varm när man sitter med den i knät.