Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur uppdaterar man tex mozilla firefox i Mandriva

Hej!

Jag måste uppdatera mozilla firefo för att komma in i hotmail och undrar hur man gör det i Mandriva. Jag skulle vilja att bara uppdatera firefox och inget mera för stunden.

Är det bara att gå in i install and remove software och söka på firefox?? Får man då den senaste versionen?

 

För om man klickar på rutan install update så får man väl lite allt möjligt uppdaterat eller? Jag skulle vilja styra själv eller välja från en lista går det?

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Var det du som satt med Mandriva 2005? I förra veckan ville du uppgradera ffmpeg nu firefox och till sist vartenda program du har. Du gör nog klokt i att uppgradera till Mandriva 2008 fullt ut. I många fall så när en dist kommit ut som stabil version så kommer i regel inga nya paketversioner (gäller dock inte tex. Gentoo, Arch och Debian Unstable, men distar som Ubuntu, openSuse och Mandriva) utan blott säkerhets/buggfixar.

Jag kunde klicka mig förbi varningen på hotmail, det borde du kunna också.

Vill du verkligen dra in senaste Firefoxen så KAN du installera den som tarboll under /opt eller liknande

---------------------------------------

 

cazzandras bild

nej det var inte jag.

Jag sitter med Mandriva 2008.1

Jo det går att klicka sig förbi men hur länge?

Jag tänkte att om jag lär mig att uppgradera ett program i Mandriva borde jag kanske kunna uppgradera andra med. Om det inte är för komplicerat såklart.

Jag är som sagt var nybörjare.

 

Kristians bild

Jag kör senaste Firefox 3 men får ändå varning :/

---------------------------------------

 

Marcuss bild

Det är ett känt problem med firefox 3 och hotmail inte fungerar som det skall Smile. Det kommer nog fungera senare. ta dig bara förbi varningen tills vidare. Läs här

cazzandras bild

okej tack för tipset bra att veta men jag har inte uppgraderat.

Jag kör version 2.0.0.13

jag klickar inte på rutna install updates när den kommer eftersom jag har väldigt lite hårddisk utrymme. Det är väl därför jag skulle vilja uppgradera Mozilla inviduellt om det är möjligt.

Kristians bild

En uppgradering måste inte äta upp mer diskuttrymme, ibland är det till och med motsatsen.

---------------------------------------

 

cazzandras bild

Kan man uppdatera endast ett program som mozilla och hur gör man?

 

Kristians bild

Du kan lägga till nya repo-källor i din pakethanterare, sedan köra update (men inte upgrade), gå in i paketlistan och välj att installera firefox. Risken är att den drar med sig en del annat också men det kommer du inte ifrån i vilket fall som helst.

---------------------------------------

 

cazzandras bild

vad är en repo källa?

 

pbs bild

En paketkälla (repository på engelska). Alltså en server på internet som pakethanteraren behöver för att automatiskt kunna ladda ner programpaket och tillfredställa deras beroenden. Paketkällor kan man lägga till t.ex. med hjälp av Easy URPMI.

pbs bild

Men innan du börjar lägga till några nya paketkällor (main_backports skulle det då troligtvis bli) kan du kolla vilken version av Firefox du får om du väljer enbart det i uppdateringsrutan.