Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dålig hastighet på TPTest med Com-hem lösning?

Igår hjälpte en bekant mig att fixa igång Debian, på en gammal hårddisk jag hade liggande hemma.

Dock är det ett problem som övergår mitt förstånd, jag får bara ut 0.15 Mbit av min 24 mbits lina i Linux. I windows vista får jag ut mer än 24 mbits. Var ligger problemet och hur kan man åtgärda detta, jag kör inte genom en router för tillfället då den routern jag har nu inte verkar kompatibel med comhem av någon okänd anledning. Själv har jag en långsökt teori om att Comhem's dynamiska Ip system tvingar datorn att byta IP för ofta vilket resulterar i att Linux stänger ner portar eller begränsar hastigheten.

Tack på förhand för Hjälpen!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

Jag är tveksam till att de byter IP speciellt ofta då jag inbillar mig att IP-stacken i Linux är betydligt mer kompetent än Vistas.

Kan det vara så att ComHem har fipplat lite med paketstorlek i sitt nät och att Vista fixar detta utan problem med automagi?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

fsns bild

Är det flash-appen på bredbandskollen.se du kör? Jag får väldigt olika resultat med den, i Konqueror får jag hög prestanda men också långa svarstider. I Firefox fick jag vid nåt tillfälle låg prestanda och dessutom hängde testet på UDP-testet. Att köra prestanda-test i flash är ... en intressant lösning.

abergmans bild

jag brukar be kunder som ringer in och vill ha hjälp med bredbandet att tanka ner en äldre version.

Du kan prova att kolla din uppkoppling på kommunicera.umea.se

Istället för bredbandskollen. I övrigt vet jag inte.
-----------
www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

hogilds bild

Tack för svaren även om det inte ligger hos Tptestet. Det är uppkopplingen som är långsammare, även när jag laddar ner olika torrents eller surfar allmänt.
Dock så varierar hastigheterna nu, ibland är dem nere i runt 40 kb/s och ibland kommer jag upp till 1.5 mb/s. Fortfarande på tok för lite. Men surfbart i alla fall.