Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Conky

Jag har lite problem med conky.. "ett program som visar typ hur mycket Ram och Cpu man använder"... det är så att om man vill ha Conky på skrivbordet "så att den sitter där varje gång man startar upp" så ska man ändra i conky.conf... men när jag ska spara så står det typ att jag  inte är root! Och kan inte ändra filen. Min fråga är hur man blir "root"? Är root typ som admin?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Kör du Gnome, Xfce eller KDE så finns liknande applets förinstallerade, det är bara att högerklicka på respektives panel och välja "Add applet". Det fina med att ha en monitor i panelen jämfört med att ha en på skrivbordet är att den syns även om man har andra fönster på skärmen.

Men nåväl, vilken fönsterhanterare använder du? Hur du lägger program så att de autostartas varierar mellan skrivbords/fönstermiljöer.

Jo, root kan jämföras med administratör i Windows, fast i UNIX är man gud på riktigt Smile Prova med

su -c "nano /etc/conky/conky.conf"

Avsluta genom att trycka CTRL + x och svara "j" på frågan ifall du vill spara.

---------------------------------------

 

centrons bild

jag kör gnome... vet dock hur man gör så att det startar automatiskt.. tack för hjälpen