Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Installera ubuntu

Hej

Jag försökte installera ubuntu server, men lyckades inte med det. Det ända som gick att installera är Ubuntu Feisty Fawn 7.04.

Är den här bra att ha när man ska köra en webbserver? jag hoppas att den är säker också

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pbs bild

Ubuntus serverversion är exakt samma sak som vanlig Ubuntu, med den skillnaden att den som default saknar grafiskt användargränssnitt. Alla program man behöver installeras manuellt med apt-get/aptitude.
 
Om tröskeln känns för hög så kan du prova t.ex openSUSE (eller varför inte CentOS). Där kan man redan i installationsprogrammet välja vilka program (t.ex. Apache, MySQL) man vill installera i systemet. I openSUSE finns dessutom kontrollcentret YaST där man kan menybaserat ställa in många serverprogram.

kaiss bild

Hej igen

tack men ingen av openSUSE och CentOS vill installeras heller, jag tycker att jag ska köra med Ubuntu, men min hemsida blev konstig det går t.ex inte att använda php functionen copy(), och jag tror att det är root mappen som man ska låsa upp, man kan inte kopiera eller ladda upp filer i mapparna, hur löser jag det?

jonasbjorks bild

Vill du ladda upp filer till din hemsida med hjälp av PHP?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .