Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Diskussion om Wiki:n

Hej!

Vore det inte bra med en egen avdelning om Wiki:n här på forumet? Visserligen finns det diskussionsidor på varje Wikisida, men den möjligheten verkar inte utnyttjas så mycket. Dessutom är det ju svårt att se vilka diskussionssidor som har ny text.

mvh
Markku

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Det är väl både bra och dåligt. Kanske ett bra komplement. Det går ju att prenumerera på ändringar för speciella sidor, om man t.ex. startar en diskussion eller lägger till något till den så kan man ju börja prenumerera på den. Sen kan man ju använda specialsidan för nya sidor för att upptäcka nya diskussioner. Lite bökigt dock. Någon som vet ett bättre sätt? Kanske finns någon inställning på ens användarsida för att få reda på diskussionsändringar?

Hur som helst så är ju nackdelen med att föra diskussionerna här, att det lyfts bort från ämnet det rör. Ur öppenhetssynpunkt och demokratisk anda vore det bättre att ha diskussionen för en artikel kopplad direkt till den artikeln. Har man då anmärkningar på något så kan man enkelt se om det redan diskuterats och vad man kom fram till. Alternativet vore väl att skriva en sammanfattning på diskussionsidan om man fört diskussionen här istället.

Men ändå tycker jag nog en wiki-kategori kan vara bra att ha om man vill diskutera övergripande om hela wikin, eller kanske ställa mindre funderingar som inte lämpar sig att tas upp på diskussionssidan. Forumet har nog dessutom fler läsare och skulle sätta mer fokus på frågorna, eftersom diskussionerna, som du säger, är lite undanskymda på Wikin.

Så länge man kan behålla en bra återkoppling så ser jag ingen fara i det. Det är mina tankar kring det hela Cool