Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ctrl+alt-tecknena fungerar inte

Hej!

Installerade mitt första linux för en vecka sen, hade lite problem med internet först men nu har det fixat sig. Istället har det blivit något knas med tangentbordet. Jag kan inte använda några Ctrl+Alt-knappar såsom @ osv.. vad jag vet va det inte så när jag först installerade det, kan dock ha fel.

Jag har försökt ändra under tangentbordsinställningarna, har det "orginal 105 bitars" eller vad det nu heter. Har dessutom fipplat med olika layouter för att försöka få det att fungera. Inget verkar hjälpa.

Lite offtopic också; när jag har installerat ett program, exempelvis xmmms2, med synaptic - vart hamnar programet och vilken .fil är det jag öppnar för att köra programmet?

Tacksam för hjälpa!

/Adam

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

iaidokas bild

@ skrivs med AltGr-2, inte med Ctrl.

 

Test.

Test.

qufits bild

Fick hjälp av en kompis för att testa control+alt+2 på windows. Och där funkade det. Men funkar inte på Linux verkar det som utan då är det alt Gr som gäller Smile

 

//Martin

iaidokas bild

Program brukar poppa in i Applications-menyn.  Kika under Sound & Video.  Annars är det ju bara att starta en terminal och dra igång programmen manuellt genom att skriva deras namn och trycka enter.

Test.

Test.