Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

amsn

finns det fler som har problem att logga in på aMSN?har funkat jättebra tidigare

men nu går det bara inte.å jag som fått webcameran att fungera till edt.vet ngn en anna msn där kameran fungerar har prövat kopete men det går inte.tacksam för tips!!!!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Det går bra för mig, men för ett tag sedan hade jag lite problem. Uppdaterade till absolut senaste versionen då, så gick det igen. Vet dock inte om det hade något samband.

Jag vet inte vad du har för operativsystem eller kunskapsnivå när det gäller datorer. Men har du Ubuntu så kan du testa den här guiden: http://www.plutoneld.se/wiki/Senaste_versionen_av_aMSN

Vill du inte krångla med detså kan du testa den här MSN-klienten och se om kamera fungerar där: http://www.mercury.im/

mettes bild

är ganska novis har ubunu 7.10 o när det blir problem som nu är det jättesvårt att veta hur man ska göra så fort jag försöker ladda hem säger datorn att arkivtypen inte stödjs så man sitter som ett stort ? o vet inte var man ska börja

 

mette

jontes bild

Har 1, ..-4 burkar med OpenSuSE å amsn(0.97.1). 2 utav dom är utrustade m webkamera å det funkar bra.

Har du typ wxcam(program för att kolla om kameran funkar överhuvudtaget)? En annan sak så undrar jag om nån har fått det att funka med enbart ljud-chat i amsn?

Mvh

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

FoHs bild

Kan inte hjälpa dig om jag inte får lite mer information. Men har du testat amsn igen, som marcus säger kan det ju ha varit nätet som krånglade.

Marcuss bild

Kan ha varit tillfälligt att msn nätverket var nere? Brukar hnda nån gång i månaden.

Samtidigt vill jag tipsa dig om http://www.emesene.org/. en Klient som ser passar in till ditt ubuntu mer än vad amsn gör! Smile. Den är lite bättre också faktiskt. Klarar av mer än vad amsn gör. Och (upplever jag) lite snabbare.

Marcuss bild

Det finns förresten färdigt för ubuntu. tror du bara skriver "sudo apt-get install emesene" i terminalen. eller söker på det i Lägg till program

seliss bild

Fick oxå problem med aMSN för ett litet tag sedan.. Hade ver 0.97 som har tuffat ganska läng, men helt plötsligt fungerade det inte att logga in.
Uppgraderade till 0.97.2 (senaste) och då fungerade det igen.

Kör Emesene parallellt och den fick inte detta problemet.

 

mettes bild

mitt amsn har fungerat i flera mån o kameran till det med men i förrgår kunde jag inte logga in.har prövat logga in i några dar o dehar varit in o läst om tipsen men ej lyckats.jag känner mig bara frustrerad o hoppas hitta en lösning till slut.jag kan ju i alla fall skicka msn till mina vänner utan webcameran men visst stör man sig då man vet att den fungerat på amsn o helt plötsligt gör den inte det.o inte kunde jag ladda hem den nya versionen heller.....

 

mette

Kristians bild

Prova att flytta undan dina inställningar i ".amsn" i hemmappen (den är dold så välj "visa dolda filer" i din filhanterare) så att du på så vis kan börja om på en ny kula

---------------------------------------

 

pluns bild

Det kanske behövs en ny version ?, det ryktas om att MS har pillrat igen... 0.97.2

 

http://www.amsn-project.net/

 

---------------

Theos song

Jag vet inte om man kan skylla på Microsoft utan snarare ett fel i amsn.

Det som hänt är att servrarna inte längre talar att dom stödjer CVR0 (MSNP0) vid anslutning.

CVR0 är ett gammalt protokoll för klienter som inte stödjer nyare MSNP-protokoll och amsn ville ha det i svaret och därför fungerade det inte.

Så det är bara att uppgradera.

pluns bild

Jo det är väl inte 1:a gången MS kickar ut "snyltare" från sin tjänst  Flört

 

---------------

Theos song

jonasbjorks bild

Under punkt 4 i Microsofts Tjänstavtal som du hittar på http://help.live.com/help.aspx?project=tou&mkt=sv-se kan du läsa:

använda otillåten programvara från tredje part eller otillåtna tjänster
för att få åtkomst till Microsofts nätverk för snabbmeddelanden (kallas
idag för .NET Messenger Service)

Detta avtal är alltså något du godkänt när du skaffade MSN/Windows Live Messenger/.NET Messenger Service.. Om Microsoft då medvetet eller omedvetet försvårar för t.ex. aMSN, Pidgin, Kopete eller vad man kör i Linux håller de sig fortfarande inom ramen för vad Du och Microsoft kommit överens om i ovan nämda avtal. Du däremot bryter mot er överenskommelse genom att använda en otillåten programvara från tredje part.

Tycka vad man tycka vill om detta. Avtalet godkände du i samband med att du skaffade kontot. Det bästa sättet att slippa sådant här är att välja en annan meddelandetjänst, till exempel Jabber.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Plun dom har inte kickat ut någon.

Det dom gjort är att dom tagit bort ett gammalt protokoll som inte behövs längre.

Om inte amsn hade varit programerat för att kräva det i svaret så hade du inte märkt av det.

Kopete krävde inte det i svaret och där är det ingen skillnad samma sak med pidgin.

Detta är inte gjort för att tabort andra klienter, jag skulle snarare säga att det är bra att tabort gamla protokoll som inte underhålls.

 

mettes bild

jag vill verkligen tacka för alla tips angående mitt amsn som slutat fungera tyvärr har jag inte lyckats hitta en lösning har verkligen försökt o det går ej.känner jag mig korkad?hm ja men så e det när man e ny inom data

va ju så himla stolt när jag lyckades få till webcamera inställningen hmm så gick det med det!

mette

FoHs bild

Har du laddat ner senaste amsn?

Vad är det exakt som inte fungerar nu, är det inloggningen eller bara webbkameran?

mettes bild

jag kan överhuvudtaget inte logga in web kameran e ny så den e inget fel på.kan ej ladda hem den nya versionen då datorn säger att ajva script inte stödjs av min dator.skulle liksom behöva att ngn guidar mig via telefon eftersom jag e så okunnig

 

 

mette

FoHs bild

Klart din dator stödjer javascript, men det är möjligt att webbläsaren inte gör det (eller troligare: att det är avstängt i webbläsaren).

Vad har du för operativsystem? Vad använder du för webbläsare?