Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spara regionerna i screen?

Går det att få screen att spara hur man har splittat skärmen i regioner när man kopplar bort screensessionen? Alltså så att när man kommer tillbaka till sin screensession så har den fortfarande samma upplägg på regionerna.

Har googlat runt en del men fortfarande inte lyckats hitta annat än grunläggande screenanvändning.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Du kan ju alltid starta emacs remote, öppna upp ett gäng fönster och starta en terminal i varje. Loggar du sen ut så kommer screen ansluta till din emacs och få upp allt precis som du hade det senast Smile

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Mr Emacs. Jag har försökt att förstå mig på denna fantastiska editor ett tag nu och kan meddela att jag inte alls får till det som jag vill. Det skall ju vara ett universalverktyg för all textredigering sägs det. Men hur når man dit? Ge mig nyckeln till Emacs!

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Vad är det du försöker göra med Emacs?

Emacs är lite som en trojansk häst, en makalös LISP-maskin maskerad till en texteditor Smile

 

---------------------------------------