Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Få Virtualbox att fungera

Hur får man VirtualBox att fungera?

Jag la till programmet via "lägg till/ta bort program" men får då ett enormt felmeddelande om att någon modul saknas. Hitta något på nätet där det stod att man skulle installera virtualbox-ose-modules-genergic också så jag provade det men det paketet går inte att installera. Vad kan jag göra? Jag använder uibuntu 8.04. Virtualbox går i gång kanske jag ska säga men jag kan inte starta någon virtuell dator.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Hämta nyaste versionen från Sun istället

https://cds.sun.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CDS-CDS_SMI-Site/en_US...

.

Massor med buggfixar, OSE versionen  strular ständigt.

 

Observera manualen på den här sidan

http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Bra att ha....

---------------

Theos song

Kristians bild

Jag förstår inte varför inte kernelmodulen byggs automatiskt när man installerar Virtualbox OSE. Det är inte så svårt fixat för en van terminalnörd men inte särskilt inbjudande för någon som BARA vill testa VirtualBox

Jag följer VirtualBox OSE via git-svn och det är kul att se hur aktivit projektet är Smile

Utcheckningen (dvs källkodsträdet) tar cirka 140 MB, medan hela .git-historiken över 11000 revisioner av trädet ligger på 90 MB. Det är med andra ord snabbare att tanka hem hela historiken med 11000 revisioner än att ta hem en ögonblicksbild av trädet Smile

---------------------------------------

 

it04-22s bild

Okej, efter några försök så lyckades jag iaf ladda ner och installera något från adressen du skrev ovan. Någon pakethanterare installerade programmet (stod det iaf) men nu är problemet att jag inte hittar virtualbox någonstans i programmenyn. Jag undrar om detta med Virtualbox är något för mig :OP

benzins bild

Kolla under "program" -"Systemverktyg". Där hamnade den för mej iallafall.

/B

pluns bild

Jo, trubblet med OSE kärnmodulerna är att de måste byggas om för varje kärna, utan att kolla förrådet så är det troligen så just nu.

.

Sen är det i slutändan endast ett problem för kanske 1 användare av tusen som inte klarar Suns lilla proprietära ingredienser i form av USB stöd... (skriver inte vad jag tänker den här gången)....Flört

---------------

Theos song

Kristians bild

Du verkar gilla binära blobbar av alla de sorter och den största måste väl ändå vara Windows Wink. I din värld hade vi fortfarande köpt Netscape med en massa banners, samt en massa freeware med extra spyware inbakat. Varför ska någon bemöda sig att skriva ett fritt program när det finns shareware/freeware?

Man måste faktiskt kompilera en kärnmodul även för den ofria versionen av Virtualbox, även om der sker genom en textbaserad guide.

---------------------------------------

 

pluns bild

Nej, jag tycker inte om binära blobbar, däremot användare som får chansen att utforska nya världar utan en massa tjofs.

.

OSE kärnmodulen måste då kompileras mot den kärna som körs, Ubuntu har bytt kärna några gånger så OSE modulen har inte hunnit med.

http://packages.ubuntu.com/search?suite=default&section=all&arch=any&sea...

 

Sun version kompileras då direkt till den installerade kerneln, ver 1.5.6 i Hardys repo, 1.6.4 hos Sun inkl massvis med buggfixar.

-

(Sen har jag då byggt själv från källa vid kärnbyggerier...)

---------------

Theos song

Kristians bild

Vad hindrar att den fria versionen får en liknande automatisk bygg-guide?

 

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

To the rescue, here I am... http://www.linuxportalen.se/node/10517

 

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Citat från bob marley vet du inte att han sköt sheriffen Wink

jonasbjorks bild

Hörru, han sköt sheriffen i självförsvar!

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Han påstod det.

Men han sköt inte vice sheriffen.