Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

AWN och Pidgin

Det gäller egentligen Linux Mint, men den är ju byggd på Ubuntu, så jag lägger frågan här!

Installerade Linux MInt till frugan igår, och hon ville ha AWN (Avant Window Navigator). Inga problem med det, det är ju bara att köra Synaptic i Mint 5 (baserat på Ubuntu 8.04). Men när hon pratar med folk på MSN via Pidgin notifieras inte när nån vill nåt och fönstret inte är aktivt i AWN. På min maskin (Ubuntu 7.10) studsar mina AWN-ikoner om någon säger något i ett fönster som inte är aktivt. På hennes händer ingenting.

Jag har jämfört inställningar i både Pidgin och AWN, men dom är IDENTISKA. Det enda jag kan se som skiljer är att jag har Pidgin 2.2nånting och hennes är 2.4nånting. Är det NÅN som kan tipsa om vad det kan vara, eller hur jag kan gå vidare i felsökningsarbetet?

(För övrigt är hon grymt nöjd med Linux Mint, och vill inte köra Windows mer. Hon har redan hittat fler fördelar med de "ersättande" programmen, så som Pidgin. Och skrivbordseffekterna ska vi inte tala om. Hon verkar uppskatta brinnande fönster och pappersflygplan...)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Det gläder mig kollosalt att Ni inte bara har Linux gemensamt, utan nu även Linux.

jentins bild

LOL

-------------------------------------

Linux e skitkul

Charlies bild

Hahahaha! =)

Marcuss bild

Jag är ganska slow på lördagar. Men jag fattade inte poängen?!

jonasbjorks bild

charlie och hans fru kör båda Linux nu och dessutom har de en son som de gav namnet Linux. Med den bakgrundsinfon klarar du nog av att förstå Lasps ordlek Wink

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

En förutsättning för att AWN ska kunna studsa ikoner eller dylikt är ju att Pidgin är inställt på att flasha fönstrena när det kommer meddelanden, men det är du säker på att det är? Startade Pidgin på mitt 8.04 och kollade, det finns ett plugin som heter Message Notification. Är du helt säker på att allt är inställt där som det ska?

Sen går det även att ställa in ikon-beteendet i AWN. Är det inställt någon effekt på "Attention" under Icon Effects?

Kanske påpekar det uppenbara och det du redan kollar. Men det är det enda jag kan komma på Smile

hampies bild

Har haft samma problem, så jag bytte till Emesene, vars ikoner stutsar såfort någon säger något. Å andra sidan skulle jag hellre använda Pidgin och om du får det att funka hos dig ger det mig hopp med :3.

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

pluns bild

 Nähä man ska köra aMSN....Tungan ute

 

Ontopic:   Är pluginet för AWN aktivt i Pidgin  ?  annars stusar det inte...

.

Sen kommer just nu Empathy så kanske vi slipper alla dessa kloner av halvjunk...

 

 

--------------

Theos song

FoHs bild

Måste man ha AWN-plugin i Pidgin? Förvånad Vad konstigt...

hampies bild

aMSN ser ut som något katten spytt upp, trampat på, och seden.. uträttat sina behov på... Tycker jag då.

Pratar du om pluginen till AWN som skall göra så att pdigin imiterar Adiums beteende i MacOSX-dockan?

Empathy, vad är det?

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

»On ne naît pas femme, on le deviant» - Simone de Beauvoir

Charlies bild

Jag håller med om dina åsikter angående aMSN, och även om inte andra upplevt det som buggigt så har det bara strulat hela tiden de gånger jag testat det.

Testar för övrigt emesene just nu (det såg ju ut nästan precis som MSN förresten), så jag lär nog få en rapport av frugan hur AWN betedde sig..

FoHs bild

Uppdaterade Linuxportalens sida om aMSN samt la in min guide om hur man fixar ett aMSN med släta fonter. Då blir det lite snyggare iaf Tongue