Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

uppgradering inifrån till 804 tveksam

Jag har gjort två olika försök till uppgradering. Först via apt-get upgrade vilket jag nu bestämt avråder ifrån. Ingen höjdare, bara elände. Prövade på en annan linuxUbuntu med upgrade ifrån uppdateringshanteraren. Det funkar inte heller. Allt stannade av vid Locales när det var 4 minuter kvar av installationen, så mitt grundtips är: bränn en ny CD/DVD med ny version, och dessförinnan kopiera home-katalog.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Använd aptitude istället för apt-get, den förstnämnda löser konflikter vilket inte apt-get fixar.

---------------------------------------

 

Pettmans bild

Eller så använder man den grafiska uppdateringshanteraren, det är den "officiella" metoden.

Tillägg: Var det samma dator du försökt apt-get dist-upgrade på som du körde den grafiska uppdateringen på? Vidare kan det vara bra att kolla att försöka välja de snabbaste tillgängliga reposarna (själv sitter jag med några finska speglingar av reposarna).
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

amadeuss bild

Jo då, det var samma dator. Tänkte att den grafiska uppdateringen var bättre än apt-get-modellen i terminal, men som sagt det hängde sig när jag kom fram till locales med några få minuter kvar.

FoHs bild

Jag lyckades med min uppdatering, men jag kommer nog fortsättningsvis alltid göra en "ren installation" från skiva. Det blev inga problem med uppgraderingen som sådan, men systemet kändes inte helt klockrent därefter.