Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Pro och Con med min nya Acer Aspire One

 

Hej

Jag har nu haft min nya Acer One i en vecka och har startat en del test och installningar och kan nu starta att summera och be om assistans.

Vi tar pro-delen:

  • Jag gillar formatet och hanterbarheten
  • Tangetbordets storlek ar storre an EeePc
  • Snabb uppstart och Internet, mail, och messenger funkar direkt
  • Tilloch med min fru gillar formatet - blivande tjejmagnet?

Nackdelar och problem:

  • Inga skandinaviska tecken i systemet - vad som finns ar SCIM som saknar modul for svenska - Hur laddar jag hem och installerar
  • Tangentbordet hoppar ibland och man skriver plotsligt pa ett helt annat stalle an man tankt sig, undrar varfor eller om jag ibland tafsar pa pekplattan.
  • Mediaspelaren klarar inte vanliga avi-filer, saknar en codec - Blir nog VLC
  • Systemet har gjorts idiotsakert och man har lite kontroll och nar inte XSFC men det har jag hittat installningar att fixa. Se: http://www.aspireoneuser.com/2008/07/09/aspire-one-advance-linpus-mode-h...

Men totalt sett gillar jag verkligen datorn och de nya mojligheter den ger mig att fatta mer om Linux, skall bli kul att igen vara aktiv inom detta omrade /PappaW

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mindlights bild

"Tangentbordet hoppar ibland och man skriver plotsligt pa ett helt annat
stalle an man tankt sig, undrar varfor eller om jag ibland tafsar pa
pekplattan."

Klassiskt problem med pekplatta.

Kolla om det finns något sätt att ställa ner känsligheten då det i det flesta fall handlar och att undre delen av tummen som swishar förbi pekplattans utkant.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

pappaws bild

Fn + F7 funkar kanon, stanger av den helt nar jag har en mus bredvid Cool

FoHs bild

Lösningen för mig med det här problemet i Ubuntu (använder inte mus, så det var väldigt irriterande innan) var att installera gsynaptics-paketet och sedan inaktivera touchpad vid "typing". Det går att ställa in hur många sekunder efter avslutad "typing" (har temporär minneslucka, kommer inte på ett svenskt ord Tongue) som den ska hoppa igång igen.

Du kan läsa mer om det här, men det är som sagt för Ubuntu så du får nog "tolka" informationen en aning: http://www.linuxportalen.se/node/9256

pappaws bild

Tackar för tipset, jag har läst igenom det och det kan bli aktuellt i framtiden men just nu är det annat som är viktigare  Flört

jonasbjorks bild

Du glömde det viktigaste: batteritid?

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pappaws bild

hittils har jag hamnat pa c:a 2,5 h men jag har bara laddat ur batteriet 2 ggr hittils. vat av erfarenhet att det tar n[gra upp och urladdningar innan batterriet ger max.

Pa natet figurerar det bilder med ett storre batteri med 6 eller 7 celler istallet for original som har tre. Skulle da ge uppemot 5-7 h drift, /Jan

pappaws bild

Jag fick idag mail från Acer-store om tillbehör till min Acer One

Där finns bl.a. med ett större batteri på 7200 mAh (Original är på 2000 mAh)

Om jag får ut mina 2,5 h på de 2000 så skulle det betyda c:a 9 h drift Skrattande ! Ett sådant beställes så fort de kommer in, för de var naturligtvis "tillfälligt slut"

andys bild

Stämmer det att acer:n saknar bluetooth?

pappaws bild

Enligt spec skall den inte ha det och jag har tyvarr inte heller hittat nagon, skulle varit kul om den fanns dar i allafall.

pappaws bild

Nu har jag löst problemet med ÅÄÖ, tänk vad lite tid och logik? kan göra.

Allt fanns under settings/keyboard layout, där kunde jag välja svenska och sedan var problemet löst. Mina negativa åsikter blir mindre och mindre Wink

 

barometers bild

Detta kan vara av intresse för de som tänker köra Linux på AA1, och tycker att det vore bra att ha en egen sektion för detta här på Linux Portalen.

Provade inte Limpus Light, Ubuntu åkte in illa kvickt & det har fungerat bra. Det enda jag har att gnälla över på AA1 är drift tiden på batteri och de små knapparna på touch plattan.
Tips; uppgradera BIOS, läser man bugg fix listan så kommer man snabbt i underfund med varför, listan är lång.

One Linux: ( Aspire One Dist )
http://onelinux.org/