Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

eeePC - Tweakprogram alternativt Program för att installera program som ikoner

Okej.

Just an idea.

Jag är ju som bekant en ivrig försvarare av Microsofts produkter, inte för att de är tekniskt överlägsna utan för att de i många fall utgår från den genomsnittlige användarens behov och kunskapsnivå.

 

Är det möjligt att användaren klickar på en länk i webläsaren och att då någon javaapp eller nått sådant startar upp och förbereder i första steget för programinstallationsappen?

Alltså, de ändringar som ska micklas till lokalt i rc-filer odyl skulle kanske kunna göras via en webbapp.

Visst, konfirmationsrutor poppar väl upp men sådant är enklare att förbereda användaren på än att de ska in "i det där svarta" och skriva massa mumbojumbo Smile

Vad jag helt och hållet vill komma undan all form av terminalpill och att användaren ska lägga till repositories i sin "sources".

 

Kristian, MikaelJ, någon annan?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Med TweakEEE så slipper man terminalpill förrutom när man skall starta det första gången. Installation kan göras via filhanteraren. Sen anpassar man saker via TweakEEE.

Programmet löser flera saker dock inte allt. Smidigt sätt att lägga till ikoner i AsusLauncher saknas. Dock får man en bra icewm meny som har allt det som AsusLauncher har.

Ett script som startar installation av TweakEEE från en hemsida borde ju inte vara så svårt att fixa. Men känns inte så nödvändigt enligt mig då. Det stora problemet är väl att man måste starta programmet via terminalen. Sen kan man lägga till TweakEEE i icemenyn efter man aktiverat den.

Har inte hittat nåt bra verktyg för AsusLauncher, letar vidare. Kollar också möjligheten att skriva en fork av TweakEEE men det behöver jag hjälp med då jag inte kan python ( i alla fall inte nämnvärt ). I en sådan fork kanske man kan utöka till funktioner för att lägga till/ta bort ikoner och flikar i AsusLauncher.

Att lägga till fler paketförråd till sources.list är en nödvändighet. Dom flesta av programmen som finns i asus paketförråd är redan installerade. Det finns alltså inga extra program värda att nämna därifrån. I alla fall tills dess att asus tar tag i saken och skapar ett ordentligt paketförråd...~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

kanaljes bild

Vet inte om det är detta du frågar efter men skriver man in t.ex "apt://emesene" som url i Firefox i Ubuntu frågar den om man vill installera emesene. Om man kan lägga till repositories på något liknande sätt vet jag tyvärr inte.

mikaeljs bild


Det är ju om man kan göra som med fedoras paketförråd. Där har man skapat rpmfiler som bara har syftet att lägga till information om just det paketförrådet i användarens dator. Detta vad jag minns från den tid jag testkörde fedora. Allt man behövde göra för att lägga till freshrpms var att hämta deras rpmfil. Sen var paketförrådet inlagt i yums lista. Kanske går att skapa en debfil som gör samma till sources.list. Dock vet jag inte hur man löser biten med pinning filen i ett sådant läge... pinning är en nödvändighet på EeePCn vad jag kunnat läsa...~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
///////  #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~