Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

kinit: no resume image orsakar fördröjning (uppdaterad)

Tänkte testa Linux Mint på min laptop, så jag installerade. Det har fungerat bra, med undantag för detta problem:

När jag bootar upp så får jag en fördröjning på 40 - 60 sekunder, då det enbart står "Loading......................." för att sedan visa ett meddelande "kinit: no resume image, doing normal boot". Dessa meddelanden är inget ovanligt, men fördröjningen är otroligt irriterande. Någon som vet vad detta kan bero på?

 

Update: Kom förbi detta (genom att avaktivera splash (började för övrigt bli osäker på om jag verkligen hade dessa felmeddelande eller om jag bara hade fått för mig det efter att ha läst bugrapporter för länge), nu gäller ett annat problem.

Jag får ett felmeddelande om "AHCI forcing ports_impl" vilket ger en fördröjning som inte är önskvärd. Något som verkar vara en bugg i kärnan. Någon som har en bra workaround för detta eller ska jag helt enkelt kompilera upp mig en version eller två?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Den försöker göra en resume på datorn. Detta skall ske när du har gjort en hibernate (sparat ner RAM till SWAP) för att snabbare komma igång. Kika i din /boot/grub/menu.lst efter resume= och ta bort det tillsammans med enheten den har till höger om =-tecknet.

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

polters bild

jag har kommit fram till att det inte alls har med resume att göra då jag inte får detta felmeddelande längre (nu när jag funderar på det så börjar jag bli osäker på om jag fått det alls med denna datorn eller om jag trodde det efter att ha läst bugrapporter i några timmar). Jag tog bort raderna "quiet splash" från boot-raden. Nu hänger den inte upp sig där längre, men väl på något som har med "ahci" att göra.

mikaeljs bild


google ger en del resultat... du borde finna nåt svar där?~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~