Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Skapa PDF från ett gäng bilder?

När ettorna i gymnasiet börjar tar vi foto på varje elev och lägger bilden i en mapp som heter samma som klassen. T.ex. TE1A. I den mappen finns runt 30 bilder (jpg) beroende på hur många eleverna är i klassen. Jag skulle vilja köra ett program i mappen som hämtar in alla bilderna och skapar en rubrik på en sida som heter samma som mappen (TE1A) och sedan lägger upp bilderna snyggt som en kontaktkarta om kanske 4-5 bilder i bredd och 5-7 bilder i höjd på varje sida.

Detta måste fungera i Windows (gärna skrivet i Java), någon som vet hur man gör? Finns det ett färdigt program som skulle passa? Finns det PDF-bibliotek till Java skrivna?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

 

Jag googlade lite:

http://www.lowagie.com/iText/

You can use iText to:

  • Serve PDF to a browser
  • Generate dynamic documents from XML files or databases
  • Use PDF's many interactive features
  • Add bookmarks, page numbers, watermarks, etc.
  • Split, concatenate, and manipulate PDF pages
  • Automate filling out of PDF forms
  • Add digital signatures to a PDF file
  • And much more...

 

FoHs bild

Finns ju en del program som skapar liknande saker fast sparar arket som en bild, och lite vanligare kanske är att spara det som en html-sida. Vad jag tänker är att använda något sådant och sedan använda de vanliga funktioner som finns för att exportera till PDF. Så länge du har en sida som ser ut som du vill så bör du ju kunna skriva ut den till en PDF-fil med Print to file i Ubuntu exempelvis, om du måste ha det i PDF-formatet vill säga. Bara en tanke.

ein.anderssons bild

Du som älskar docbook, kan du inte bara skriva en wrapper till docbook i java

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

fredrikperssons bild

Imagemagick kan spara filer till pdf, och har bindningar för java med jmagick

//Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

Kristians bild

Autogenerera en OpenDocument-fil (det är ren text + bilder i en zip-fil) och ifrån OpenOffice kan du sedan exportera till PDF

---------------------------------------