Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hårdvara: Latitude E6500

Hej,

ska snart skaffa en ny dator. Jag vill ha en 15-16 tums matt/halvmatt skärm (inte de lättaste att hitta) och har fått en rekomendation på Dell Latitude 6500. Surfade in på Tuxmobile och såg att ingen laptop i Latitude E-serien har dokumenterats och undrar därför om nån här på forumet har någon erfarenhet med dell/latitude/E-series?

Så vitt jag vet är dagarna då hård- och mjukvaran inte integrerar bara för att man kör linux i stora drag över. Räknar iof inte med att kunna använda fingertrycksläsaren eller ev. webcamera, men det ser jag inte som nån förlust.

p.s. gäller Ubuntu.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

Jag känner inte till nått om den dellburken.Men jag köpte själv
Hp 6710b den har matt själv, och så har den inbyggt mobiltbredbandsmodem så man slipper ha en dongel hängandes. Jag har inte hittat något som inte fungerar på den förutom att knappen för att stänga av ljudet inte fungerar i linux (troligtvis configfel av mig)

http://www.dustinhome.se/pd_5010146093.aspx

-
Linuxportalen.se mitt hem, mitt liv, min värld.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

FoHs bild

Jag kör en Dell, men det är en XPS. Hur som helst tror jag både webbkamera och fingeravtrycksläsare bör få att fungera. Gissar förstås, men tycker det är sannolikt. Vill du ha en dator med så att säga lite garanterad Linux-kompatibilitet kan du ju undersöka Dells amerikanska sida och se vilka datorer de erbjuder med Ubuntu, och se om någon av dom är intressanta.

pluns bild

Den här modellen är för ny....  :)  Jag tror inte det är några bekymmer.

Installerade själv Ubuntu Hardy förra helgen åt en granne till en äldre Latitude, 400 serien tror jag det var.

Nästan alla modeller finns diskuterade i UFs Dell forum (utom den här)

http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=256

3Gkortet kan vara en rysare....slutligen byter du mycket enkelt kärna i Ubuntu nu till 2.6.27 för maximalt hårdvarustöd om det skulle klicka.  (slipper man böka runt)

---------------

Theos song