Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Förstärka trådlöst nät

Hej

Det finns en hot spot i närheten (som man betalar per dag/vecka/månad för att använda) som jag vill ansluta till. Signalstyrkan räcker inte riktigt till lägenheten, men nästan. Vad har jag för möjligheter att ta emot signalen?

Jag tänker mig någon utomhusantenn och någon enhet som antennen kopplas ihop med. Hur jag i min tur ansluter datorn till enheten spelar ingen roll om det är med kabel eller trådlöst. Med kabel kanske är att föredra.

 

Tips mottages tacksamt! Skrattande

 

/J

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dholms bild

clfns bild

Ett par tusen räknar jag med att det kommer att kosta.

Produkter som cantenna tror jag inte är lämpliga för mitt ändamål, de är väl till för att riktas två st lika mot varandra?

dholms bild

Monacor har bra antenner. Jag har kört med deras 18dBa-antenn hemma och den var det bra med krut i. De har en som ligger på 26dBa eller nånstans i det området också. Tänk bara på att du förmodligen kommer upp i en effekt som gör att du behöver ha tillstånd för att lagligt kunna sända.

-- Risen from the ashes of previous iterations

tufftuffs bild

"Produkter som cantenna tror jag inte är lämpliga för mitt ändamål, de är väl till för att riktas två st lika mot varandra?"

Du "förstärker" sändning och mottagning lika mycket även om du bara har riktantenn i ena änden. Och det är det viktiga. Givetvis så får man mycket bättre räckvidd med riktantenn i båda ändar. Det finns gott om folk som tror dom får bättre räckvidd genom att skruva upp sändareffekten i sin ände. Men det påverkar naturligvis inte mottagaren. Risken är också den sända signalen blir sämre eftersom vissa komponenter börjar bli överstyrda, tillverkarna kostar knappast på bättre komponenter än absolut nödvändigt.

Men det kanske är värt att fundera på signalnivåer vid sändning, tyvärr har jag dålig koll på gränserna och hur dom är definierade.

FoHs bild

Vad kör den för typ av standard på nätverket? Tänkte om lösningen kan vara så enkel som att byta till ett 802.11n-kort i datorn eller något sådant, förutsatt att routern skickar ut "n-signal". Jag har iaf förstått det som att n ska ge starkare signaler.