Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Designerprogram för GTK!

Jag har börjat kolla lite på designerprogram för GTK. Det jag hittat hittills är Gazpacho. Gazpacho känns dock inte så lättarbetat eller smart. För mig som lekt lite med QT Designer, Stetic och designmöjligheterna i VC# så är man van vid hur saker är.

Tänkte höra om det finns andra bra alternativ för att designa gtkprogram?

Samma så undrar jag om det finns nån som använt gazpacho och kommit igång med det ordentligt och som kan tänka sig att ta emot en del frågor? Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Glade ska väl vara tämligen poppis, http://en.wikipedia.org/wiki/Glade_Interface_Designer

dholms bild

Gazpacho är bra. Vad du måste tänka på är att du inte skapar GUI:n på samma sätt med GTK som du gör med tex QT. GTK bygger helt på att komponenters placering och storlek är relativt fönstrets storlek. Detta gör det lite svårare att skapa sina fönster men istället har du en applikation som kan anpassas efter fontstorlek, upplösning och tom språk där texten går från höger till vänster.

-- Risen from the ashes of previous iterations