Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Problem med Ip (Ubuntu server)

Hejsan

Jag har nu installerat ubuntu server men jag har fått problem. Jag får ingen dynamisk ipadress och jag vet inte varför. Jag får bara en statisk, som denna: 10.0.0.3.

Jag har kollat i /etc/network/interfaces och den är korrekt:

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

 

Kan någon hjälpa mig?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

abergmans bild

Att du får en 10-adress beror på att din DHCP-server delar ut den till dig. Så den är dynamisk:)

 

 

endast_3_liters bild

Det är inte så att du kör i Virtual box? Default så är nämligen nätverkskorten där NATade dvs de virituella burkar du skapar kommer inte sitta direkt på ditt lokala nät utan kommer att få en annan adress, som jag tror default är något på 10.0.0.0. Så om det är så att du kör i virtualbox så ställ om nätverkskortet till bridged så kommer din server att få en dhcptilldelad adress från ditt "vanliga" nätverk. Och om du inte kör i virtualbox eller dyl så glöm vad jag just sa Wink