Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

VNC på LP

Jag har funderat ett tag på en sak som säkert många fler har gjort här på LP. Varför inte börja hjälpa varandra via VNC, det måste ju vara modellen? Det kan ju kännas lite obehagligt kanske att släppa in "okända" på sin dator men det är ju ett fritt val...

Det hade ju kunnat bli som en "Akut hjälp"-sak

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Ptja... Programmen finns installerade som standard senare Gnome-miljöer (vinagre och vino) och det är ju väldigt enkelt att aktivera servern. På det viset är det enkelt att komma igång, det behövs ingen omfattande guide för det. Ett möjligt problem är ju dock att öppna upp den nödvändiga porten (5900 är det väl) i routrar och brandväggar.

Försökte faktiskt få igång en VNC-server på morsans dator senast jag var hem, så att jag kan hjälpa dom på distans. Men av någon anledning lyckades jag inte få igång det hemifrån mig sedan.

Edit: När vi ändå är inne på ämnet, är det någon som vet om det kan vara så att Vinagre helt enkelt är för simpel för att klara av uppkopplingen mot UltraVNC-servern? Får bara en svart skärm nämligen. Kanske skulle behövas en annan klient?

krippas bild

Har knappt använt mig av VNC, men dom gångerna jag hgar gjort det så har det fungerat jättebra.

Men med en liten guide så ska det väl gå att få igång det "lätt"...

 

 

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

valdermans bild

Varför VNC? X har redan inbyggt stöd för att köras över nätverk, och kan lätt göras över SSH dessutom.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

krippas bild

Vinagre är väl VNC i en lättare variant?

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

FoHs bild

Kräver inte det lite mer icke-nybörjarvänligt petande, generellt sett? Behöver man inte konto och dylikt på den andra maskinen?

krippas bild

Vi säger att jag vill ha hjälp av dig, då startar jag bara Fjärrskrivbord(Gnome) Bockar i att andra kan komma åt mitt skrivbord, samt sätter ett lösenord(valfritt). Sen om man har Firestarter eller Gufw, så  kan man ställa in där att man ska öppna port 5900, å när någon ansluter till dig så ploppar det upp på skärmen om du vill tillåta den å den adressen(IP).

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

fredentofts bild

Man kanske vill kunna visa något eller se vad den man försöker hjälpa har för sig. Vad jag vet finns ingen sådan "skrivbordsdelning/fjärrhjälp" inbyggd i X.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-