Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur uppdaterar man till 9.10?

Har ubuntu 8.04.

Vill nu uppdatera till 9.10.
Jag hittar inte vart man uppdaterar. Förra gången jag uppdaterade så gjorde jag det online på något sätt utan att behöva hålla på med skivor kommer jag ihåg.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

larsemils bild

sudo update-manager -c -d

FoHs bild

Här har du en utförlig guide för hur det går till, läs gärna igenom för att se om det kan uppstå några problem för dig: https://help.ubuntu.com/community/UpgradeNotes

Lyfangs bild

www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

eller på svenska genom Google Översätt

translate.google.se/translate

Vet inte om det går att uppgradera från Ubuntu 8.04 till 9.10 direkt, själv har jag uppgraderat från 9.04 till 9.10 och det gick.

/ Lyfang

polters bild

 Från 8.04 till 9.10? Du har tre uppdateringar att göra då. Ha så roligt Wink

FoHs bild

heh, jo, det är väl nästan önskvärt att ta en backup på /home och göra en clean install Smile Det står faktiskt i Ubuntus anvisningar att man helst bara bör gå ett steg i taget, eller mellan LTS-versioner.

  1. Uppgradering från 8.04 till 8.10: http://help.ubuntu.com/community/IntrepidUpgrades
  2. 8.10 till 9.04: http://help.ubuntu.com/community/JauntyUpgrades
  3. 9.04 till 9.10: http://help.ubuntu.com/community/KarmicUpgrades

Edit: Förstår mig inte riktigt på det här med auto-"a href"... Nåja. Uppdateringen till 8.10 från 8.04 är lite speciell då 8.04 är en LTS. Vet inte om larsemils kommando fixar det, men det finns instruktioner på sidan länkad ovan hur man gör det grafiskt.

kopelloss bild

Hejsan.

Jag gör en clean installation.Fick inte min usb-hårddisk att funka i linux. Tjoppade in usb-hårddisken i min windows-maskin och då funkade den naturligtvis. Kunde då se vad som låg säkerhetssparat sedan tidigare. Har lyckats säkerhetsspara "nytillkommna" foton och några dokument. Detta genom att använda Google Picata och Google mail.

Så typ i morgon wipar jag hårddisken å gör en clean install.

Tack för alla svar!

mvh Kopellos

johnh3s bild

Är det inte bäst att göra en nyinstallation av 9.10 istället? Då får du det nya ext4 filsystemet dessutom.

Pettmans bild

Jag skulle nog instämma i att det är bättre att göra en fräsch installation istället för att uppgradera. Om inte för att det är lättare så blir man dessutom av med alla små skräpprogram och fulhack som blivit kvar efter en längre tids experimenterande vilket kan vara bra och som sagt det är lättare att få in ext4 om man ominstallerar.

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...