Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Google Chrome i Linux? [LÖST]

När jag körde Ubuntu 9.04 testade jag webbläsaren Google Chrome. Jag vill minnas att jag lade till en rad i min apt.conf och sedan körde jag apt-get install chrome (eller något liknande). Nu när jag kör Fedora 12 kan jag inte hitta en linuxbinär av Chrome. Kanske var det så att Ubuntu paketerade det ihop med WINE? Jag tänkte aldrig på det, men det kan ju vara en möjlighet.

Någon som vet hur det egentligen ligger till? Finns det en linuxbinär av Chrome? Tittar jag på http://www.google.com/chrome/intl/en/linux.html?hl=en står det Google Chrome for Linux is in development* and a team of engineers is working hard to bring it to you as soon as possible. Vilket borde vara svaret, men jag känner mig osäker.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Den öppna varianten av Chrome kallas Chromium. Här finns en yum-repo du kan hämta den ifrån: http://spot.fedorapeople.org/chromium/

(Btw, det tog fyra sekunder att googla fram den där informationen. Bättre kan du, Jonas.)

------

polters bild

Jepp, kör själv denna build. Fungerar mycket bra.

jonasbjorks bild

Jag visste inte att det var Chromium den hette. Nu har jag löst det, se min kommentar nedanför.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Efter att jag skrivit inlägget hittade jag information om att Chrome är den stängda läsaren från Google, och den finns som öppen källkod under namnet Chromium.

Så här löste jag det (alla kommandon som root):

# cd /etc/yum.repos.d/
# curl -O http://digitizor.com/downloads/linux/chromium/chromium.repo
# yum -y install chromium

Sen hittade jag webbläsaren installerad under Program -> Internet .

Detta gjordes på Fedora 12 (beta) x86_64.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Angående den där raden så kom den nog från Google själva. Det går att leta sig dit via Chrome-hemsidan: http://www.google.com/chrome -> Learn More -> Early Access Release Channels -> Linux

Ett krav sägs vara Ubuntu, men att det kanske fungerar genom att packa upp deb-filen för hand. Vill minnas att Googles repos fanns att tillgå separat dock... Kanske var för Google Earth eller nåt.