Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

wifi

Jag får ingen anslutning till min wifi signal. Jag vet inte vad detta kan bero på eftersom jag kan koppla upp till alla wifi singaler som inte kräver något lösenord.

Jag har testat att skapa ett nytt nätverks interface för min wlan. När jag gjort detta talar datorn om att allting gick bra och internet konfigurationen är klar. Men jag kan fortfarande inte ansluta till nätverket..

Som ni kanske märker så är jag lite färsk på linux systemet, men jag uppskattar jätte gärna alla tips och råd.

Med vänlig hälsning Tim

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Men du ser dem? Är det WEP, WPA eller WPA2? Matar du in lösenordet på rätt sätt (förmodligen är det angivit som ascii och måste därför väljas så när du matar in det).

 

---------------------------------------

 

Tim1985s bild

Ja jag kan se de olika signalerna. Krypterings läget är wep. Vad menas med asci? Kanske dum fråga men jag vet faktiskt inte.

Tim1985s bild

Jag lyckades lösa anslutningen. Jag var tvungen att skriva in client certificate. Men jag undrar bara måste jag göra detta varje gång jag byter router? Finns det något sätt att kring gå detta?

Kristians bild

Om du kör Gnome så sparas dessa uppgifter i din nyckelring vilket gör att du bör slippa mata in dem nästa gång.

http://sv.wikipedia.org/wiki/ASCII

---------------------------------------

 

Tim1985s bild

Ok tack!