Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur ersätt en NSLU2?

Jag har en NSLU2 som jag trivs med. Fundrearde på en till. Finns inte på marknaden längre verkar det som. Känner någon till om det finns ngt liknande att stoppa in Linux i och ha som t.ex. server? Jag har bl.a. en SSL-webserver på NSLU2:an just nu.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluckers bild

Mina två NSLU2-enheter hanterar säkerhetskopiering av samtliga datorer i mitt nätverk, e-postserver med imap, webbserver, wiki, filserver med utdelade filmer och musik till mythtv och xbmc-klienter och versionshanteringssystem (subversion), så jag har inget direkt behov av att ersätta dem ännu.

Trots det så har jag ändå funderat på att köpa en SheevaPlug (http://en.wikipedia.org/wiki/SheevaPlug) från http://newit.co.uk (verkar vara den enda distributören i Europa just nu). Den är klart kraftfullare än NSLU2 med sin 1.2 GHz ARM-processor och 512 MB RAM (+ 512 MB flash). Levereras med ubuntu, så det finns mängder med färdigkompilerade paket. Eftersom det är en utvecklingsenhet så har den även en usb-miniport som fungerar som JTAG och konsol-interface, dvs. jämfört med en NSLU2 så är det klart enklare att rädda ett skadat eller felkonfigurerat system.

/Micke

snoopys bild

Jaha! Det var en kul sak, klart kraftigare än NSLU2.

Såg att man kan få Debian Lenny dessutom, som jag använder i både NSLU2:an och PC:n.

Det är spritens fel att vi skjuter på svärmor..... och det är spritens fel att vi missar...

jonasbjorks bild

 Finns på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=111619 och jag hittade en på Blocket: http://www.blocket.se/goteborg/Linksys_NSLU2_24928290.htm?ca=23_3&w=3

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .