Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spotify på Ubuntu *åtgärdat* (mha beta vers. av Wine)

Vi har problem - när vi kör Spotify så hittas inte ljudkortet (eller så hittas det, men sköts inte OK utan det låter superskumt) - hur göra för att lösa det? Att köra youtube på mozilla funkar fint, så ljudkortet är det inget "fel" på...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Kontrollera med Pakethanteraren Synaptic att du har Wine version 1.2 installerad, och inte den äldre versionen. Med version 1.2 brukar det fungera mycket bättre. Börja med det!

Familjens bild

hade 1.0.x.1 (eller nått sånt)

 

Men var hittar jag 1.2?

*********************
Ubuntu på hemmaburken

Lyfangs bild

Om du har Ubuntu 9.10 kan du prova att gå till Programcentral för Ubuntu och söka efter Wine och installera packatet där det står beta på.

FoHs bild

På samma ställe, dvs Pakethanteraren Synaptic. Söker du på Wine bör du få upp båda versionerna. (Ovanstående kommentar kanske också funkar.)

Familjens bild

Supertack! Nu är det fixat!

*********************
Ubuntu på hemmaburken

andys bild

Jag hade samma problem det fungerar nu utmärkt med wine 1.1.36