Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

problem efter avst'ngning[LÖST]

Hej, har f[tt problem efter det datorn l[ste sig och jag fick st'nga av via str;mknappen. Passade d[ p[ att s'tta in en br'nnare till, men nu n'r jag startar upp burken s[ hittas inte startdisken, kommer fram till en prompt d'r detst[r grub rescue . Skriver detta via liveskivan, fr[gan 'r egentligen enkel, hur ska jag l;sa det utan att beh;va installera om systemet.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lyfangs bild

Har du provat starta datorn utan brännaren du passade på att sätta in, dvs. att återställa datorn till den usprungliga konfigurationen?

/ Lyfang

fingal12s bild

Upptäckte att det var en massa fel på systemdisken, så jag löste genom att installare om själva systemdisken, och nu fungerar burken igen.