Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Wubi - 100% Linux el 95% ?

Jo alltså, bara en liten undran då:
Nå problemet som ska lösas först:
Ibland vill jag spela Empire Earth - det absolut enda jag använder Windows till. Jag har prövat VirtualBox, wine, play-on-Linux o några till men får inte EE att rulla under Linux.
Har prövat installera extra dator m WinXP o köra fjärrskrivbord men inget ljud och EE går inte igång. Så jag får välja mellan att spela - bara spela då - eller inte spela o kunna göra allt annat jag har datorn till.
Men om jag nu gör tvärtom, om jag kör wubi, har jag då ett fullständigt o komplett Linux?
Med exvis Virtualbox funkar ju inte vissa saker som DirectX, finns liknande problem med wubi?
(Tänker på bl.a. Samba, nfs, openvpn, mina spel (som jag tror använder OpenGL), firewire, kino...)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Wubi är egentligen bara ett sätt att installera ett komplett Linux i en enda stor fil på en Windows-partition, istället för på en dedikerad partition. Med andra ord får du välja vid uppstart om du vill köra Windows eller Linux, det är ingen virtuell miljö. Och om jag förstått dig rätt är det inte riktigt vad du vill åt (för då hade du väl lika gärna kunnat partitionera och installera systemen vid sidan om varandra). Det man bör ha i åtanke är att du inte kan använda hibernation (viloläge) och att filsystemet är lite känsligare för fel, exempelvis om vid plötsliga avstängningar och dylikt.

Numera finns det visst det visst stöd för 3D-accelerering i Virtualbox. Du kan läsa om det här: http://www.virtualbox.org/manual/ch04.html#guestadd-3d

pingus bild

Aha, åhå - då har jag missförstått wubi.
Helt rätt, inte det jag vill ha. Och 3D i VB har jag testat men EE vill inte.

Tack för svar, får väl fortsätta dualboota (som det visst heter på RiksSwedish..)

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

FoHs bild

Jag fick inte heller någon vidare fart på 3Dn i Virtualbox, men jag tror å andra sidan att jag gjorde fel. Tydligen så ska man ju installera Guest Additions i Safe Mode, vilket jag aldrig gjorde.