Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Få Viasat On Demand att fungera på Linux?

Hej!

Det var ett tag sedan jag rörde mig här på LP men nu är jag tillbaka igen med ett uppdrag av det klurigare slaget.

Min tanke var att för några dagar sedan kunna ta del av den nya streamingtjänsten Viasat OnDemand men till min besvikelse vill det inte fungera i Linux vilket också framgår tydligt i FAQ. Av erfarenhet vet jag dock att det brukar kunna gå att komma runt dessa tekniska avslag med relativt enkla medel men just detta får jag ingen rätsida på.

Vid uppspelningstillfälet i min standardspelare Gnome Mplayer "flimrar" en grå ruta och där under som i ett försök att buffra syns orden "connecting" och "cache" om vartannat.

Enligt systemkraven här http://pici.se/pictures/wxCpuYyQu.png så är det enda problemet att jag kör Linux men allt annat är installerat som det ska. Det intressanta här är dock att materialet spelas upp som http-strömmar som denna (http://viasatondemand.com/handlers/playlist.ashx?pid=41615&seed=12690875...)

men när jag klistrar den i VLC eller Mplayer så händer ingenting och jag undrar hur stödet eller snarare begränsningen av Windows Media-strukturen egentligen ser ut och om inte Linux egentligen har kapaciteten att hantera detta med kodeks eller "under huven" på något sätt.

Provade även med att installera silverlight i firefox med hjälp av moonlight men det ville sig inte heller. Tydligen behöver man silverlight för att kunna se materialet på en mac.

Därutöver testade jag även att söka mig fram till mms-strömmen:

mms://wm.cdn.viasatondemand.com/mtg/wm/viasatondemand/001/00151/S15115_locolove.wmv

i sidans kälkod, något som brukar fungera vid liknande problem men den här gången visade sig den undermåliga kvalitén i VLC i form utav de extrema färgkombinationer som uppkommer när något inte är som det ska.

I Mplayer meddelades att samma stream är krypterad under DRM så därför testade jag metoden som återges här: http://stream-recorder.com/forum/watch-listen-drm-protected-windows-medi... , vilken dessvärre inte heller var framgångsrik.

Så nu sitter här som ett frågetecken med en lång och dåligt formaterad tråd (Ber om ursäkt) som förhoppningsvis hjälper er att knäcka nöten med Viasat OnDemand. Enligt hemsidan så finns planer på att stödja Linux senare i höst men har ingen lust att låta massvis av sport glida ur händerna!

Tack på förhand!

Alex

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Om du vill testa att lura sidan att du sitter på en windows maskin kan denna var bra: http://chrispederick.com/work/user-agent-switcher/ . Vet dock inte om det hjälper.

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

andys bild

Jag själv uppskattar viasat ondemand via pc.

Men har inte fått det att fungera i vlc.

Tror enda sättet att få den linuxkompatibel är att efterfråga detta, hör av dig till visat och förklara att det inte fungerar med ditt os.

Jag själv kommer att att göra, fråga när det har tänkt att ha stöd för linux.

Detta är något som jag även tagit upp med voddler, den som är först att erbjuda linuxstöd eller ännu bättre en plattformsoberoende lösning , kommer att vinna alla användare.

 

Det är bara Pumpa kundservice med frågor och information.

calinoxs bild

Tack pettman det var ett bra försök men tilläget fungerade tyvärr inte.

Vi får som sagt ligga på hos kundtjänst och ha den här tråden som samlingsplats till att rapportera om våra fortsatta öden och äventyr med Viasat OnDemand!

bblins bild

Det går inte att få DRM kompatibelt med Linux, eftersom dom kräver att ha kontroll över din dator och dig. Kort sagt, Linux tillåter dig att kopiera allt du kan spela, och det vill dom inte tillåta, så DRM fungerar endast på datorer som tillåter leverantören av media att be din egen dator att vägra göra vad du vill.

 

tux-svens bild

 Det låter "Windowskt"! Wink

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Har du testat om det fungerar under Wine? 

Nya tricks finns rapporterade här

http://opensource.idg.se/2.1014/1.303834/nya-trix-for-windowsprogram-pa-...

----
Linux växer snabbast!